Főoldal » Az eurozóna „bal lábbal felkelve” kezdte a hetet

Az eurozóna „bal lábbal felkelve” kezdte a hetet

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egy sor főbb mutató nem felelt meg a várakozásoknak. Az üzleti hangulatindex, a gazdasági hangulatindex, az ipari bizalmi index és a szolgáltatási hangulatindex az előrejelzésekhez képest sokkal nagyobb mértékben romlott. A spanyol viszonteladói értékesítési adatok is kedvezőtlenebbé váltak; a görög termelői árindex deflációsra változott. A hírek hatása (amint azt a 4 órás grafikonon láthatjuk) alig 25 pip-es mozgást eredményezett; az eurót részben a sikeres olasz kötvényaukciók tartották felszínen, amely során a 10 éves futamidejű kötvények hozama a március 27-i 4,66%-ról 3,94%-ra csökkent, amely 2010 októbere óta a legalacsonyabb érték.


A pár megerősítette a ma reggeli „bika” jellegű technikai elemzéseket, és elérte az 1,3075-ös szintet, amely most támaszszintnek tűnik; további támaszszint 1,2985. Bizonyos ellenállásszint most 1,3095, a csúcsbeli ellenállásszint pedig 1,3120. A mai nap későbbi részében napvilágot látó, alacsony német fogyasztói árindex hozzáadódhat az eurozóna nemrégi kedvezőtlen adataihoz, ami zöld jelzést ad az EKB-nak a kamatlábcsökkentés csütörtöki megkezdéséhez, ami további lendületet ad az eurozóna részvényeinek. Hullámvasútszerű futamra kerülhet sor azonban akkor, amikor az USA-ban közzéteszik a fogyasztással és a személyi jövedelemmel kapcsolatos adatokat, amelyeket a függőben lévő lakásértékesítési adatok követnek – ezek mindegyike várhatóan éves szinten javulást jelez.


Elemzést készítette

Marshall Gittler jelenleg a globális devizapiaci stratégiáért felelős az IronFX -nél, korábban vezetője volt a Privát Wealth Management’s FX bizottságnak, a Deutsche Bank volt vezető FX stratégája, a Bank of Amerika egykori Ázsiájáért FX stratégiájáért felelős vezető.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.