Főoldal » Az ezüst ma továbbra is túlszárnyalja az aranyat

Az ezüst ma továbbra is túlszárnyalja az aranyat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az ezüst nemrégi kiváló teljesítése valószínűleg annak tudható be, hogy valamivel erősebb negatív korrelációban áll a dollárindexszel; ha a dollárindex csökken – ahogyan most is -, az ezüst túlszárnyalja az aranyat. Másrészt magasabb szintű korrelációban áll az S&P 500 indexszel (az arany majdnem semmilyen korrelációt nem mutat), tehát az S&P múlt heti csökkenése miatt esetleg az ezüst esésére számíthattak. Az aranyra szóló befektetési termékek (ETP-k) az elmúlt 39 kereskedési napból 38 napon nettó értékesítők voltak: ez idő alatt teljes befektetésük 12%-át értékesítették. Az ezüstre szóló befektetési termékek értékesítése sokkal enyhébb volt: 21 nap alatt a nettó értékesítés a befektetéseknek csupán 3,6%-át tette ki.

Az ezüst árfolyama az aranyhoz hasonlóan jelentősen csökkent április első felében. Azóta konszolidálódik a 22,00-24,50 $-os tartományban, és támaszszintre talált az alsó Bollinger sávbeli szinten, valamint ellenállásszintre talált a középső Bollinger sávbeli szinten. Ez az alakzat várhatóan folytatódik, amíg a kulcsfontosságú szinteket valamilyen irányban át nem töri. A támaszszint a 22,00 $-os pszichológiai szint; a kitörés a 20,00 $-os szint (2,5 éves legalacsonyabb szint) felé vezet. Az ellenállásszint 23,20, amely a 20 napos mozgóátlag; ezt erős ellenállásszint követi 24,50 $-on. A 24,00 $-os szint áttörésének hatására az ezüst a 27,00 $-os szint felé tarthat.

Elemzést készitette: Marshall Gittler

Marshall Gittler jelenleg a globális devizapiaci stratégiáért felelős az IronFX -nél, korábban vezetője volt a Privát Wealth Management’s FX bizottságnak, a Deutsche Bank volt vezető FX stratégája, a Bank of Amerika egykori Ázsiájáért FX stratégiájáért felelős vezető.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.