Főoldal » Bernanke a fed elnökének nyugtató szavai elfeledtették az olasz választások viharát

Bernanke a fed elnökének nyugtató szavai elfeledtették az olasz választások viharát

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Fed elnöke, Bernanke nyugtató szavai, továbbá az USA vártnál jobb tartós fogyasztási cikkek megrendelés-állományára vonatkozó adatai az éjszaka folyamán jelentős emelkedést eredményeztek az amerikai részvényárfolyamokban. A Dow Jones átlaga visszaszerezte a hétfői összes veszteségét, és tovább emelkedett, hogy rekordértéken zárjon; a VIX-index visszaesett a múlt heti, az olasz választások által okozta sokk előtti szintekre. A magas hozamú kötvények árfolyama is nőtt. Azonban az egyéb befektetési eszközök nem teljesítettek ilyen jól: Az USA 10 éves hozamai kb. 2 bps-sel emelkedtek, az arany árfolyama tovább csökkent, a DXY-index pedig 0,4%-kal csökkent.

A dollár a JPY kivételével valóban veszített a legtöbb devizával szemben. Ez visszatérés a korábbi „kockázatvállalás = USD eladás?” paradigmához? Az árudevizák különösen nagy nyertesek, ami valamelyest visszatérést jelez a kockázatkereső hozzáálláshoz. Lehet, hogy a tartós fogyasztási cikkek megrendelés-állományáról azt hittük, hogy változatlan marad, míg előttünk áll a szekvesztráció. A JC Penny kedvezőtlen bevételi adatai és a Wal-Mart rendkívül alacsony szintű értékesítési adatai jelzi, hogy az amerikai fogyasztók már visszafogják fogyasztásukat.

Ma közzéteszik az eurozóna fogyasztói árindexeit; nem valószínű, hogy mozgást okoz a piacon, mivel kevés az esélye, hogy miattuk módosítják a monetáris politikát. Az USA-ban sem látnak napvilágot piaci mozgást keltő indexek.

Úgy tűnik, hogy az olasz választások körüli káosz által okozott kezdeti sokk elhalványulóban van, és az EUR/USD valamelyest visszatért, miután Olaszországnak a múltkori aukcióhoz képest magasabb ajánlat-elfogadási (bid-to-cover) aránnyal sikerült értékesítenie a kívánt számú kötvényt. Ez azon tény ellenére történt, hogy Beppe Grillo, az Ötcsillagos Mozgalom vezetője elfojtotta azon első kezdeményezést, hogy megoldást találjon a „zsákutcára” annak kinyilvánítása által, hogy ez a mozgalom nem ad bizalmi szavazatot a parlamentben olyan kormányra, amelyet a balközép vagy Silvio Berlusconi jobbközép pártja vezet . Ez egy új szavazás kivételével nem nyújt sok alternatívát, ami a bizonytalanság elhúzódását jelentené. Szerintem ez fog bekövetkezni, ami lefelé nyomja az EUR/USD párt.

A pár tegnap nem igazolta be napközbeni célkitűzésünket, mivel visszatért, és 1,312 felett, valamint jócskán a július-februári időszak „bika” futamának 38,2%-os visszatérési szintje felett zárt. A momentumbeli változás ellenére szeretnénk látni, hogy az RSI áttöri a 9 napos mozgóátlagot rövid távú „bika” pozíciók folytatása előtt, célba véve az 1,33-at, mivel ellenállásszintre találtunk a 9 napos mozgóátlagon a múlt havi visszatérések során. A mai záró ellenállásszint 1,3175 lehet.

Marshall Gitter elemzése 2013-02-28

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.