Főoldal » Csökkenő befektetési kedv az ERP-szegmensben

Csökkenő befektetési kedv az ERP-szegmensben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Forrester Research elemzése szerint a cégek annak ellenére is kevesebbet költenek majd ERP-infrastruktúrájuk bővítésére az idén, hogy az informatikai beruházások összesített volumene jelentős mértékben növekedhet.

A Forrester Research Paul Hamerman elemző által jegyzett, kilencszáz vállalat vezetőinek bevonásával készült kutatása szerint a megkérdezett cégek alig 29 százaléka tervezi meglévő vállalatirányítási (Enterprise Resource Planning, ERP) rendszerének korszerűsítését vagy hasonló megoldás integrálását. A vállalatok 72 százaléka „2011-ben továbbra is kivár, vagy egyáltalán nem tervezi, hogy ERP-rendszerekbe fektessen” – írja Hamerman.
Az elemzés adatai szerint a felhasználók közel fele elavulófélben lévő, egy-két verzióval korábbi ERP-rendszereket használ; Hamerman szerint a kifutó támogatási szolgáltatások és a szervízköltségek növekedése idővel jelentős frissítési hullámot indíthat el. A szakértő hangsúlyozta: az ERP szektor a kedvezőtlen körülmények ellenére is sikeresen átvészelte a „katasztrofális” 2009-es évet.
 
Haberman a kilátásokat elemezve azt írta, hogy a gyártók a csökkenő vásárlói aktivitás ellenére is jelentős erőforrásokat ölnek ERP-rendszereik fejlesztésébe. A cégek elsősorban a felhőalapú megoldások rendszerbe állítására, a különféle mobilalkalmazások kifejlesztésére és az üzleti folyamatmodellezésre fókuszálnak.
Az elemző szerint az idei év első negyedében egy rég várt megjelenésre is sor kerülhet: az Oracle várhatóan a következő hónapokban mutatja be a Fusion Applications-rendszert. 
 

Forrás: http://computerworld.hu/csokkeno-befektetesi-kedv-az-erp-szegmensben.html

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.