Főoldal » Diplomás munkanélküliség Magyarországon – a folyamatot erősítő okok !

Diplomás munkanélküliség Magyarországon – a folyamatot erősítő okok !

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nem lehet mindent a gazdasági válság függönye mögé eldugni, így a hiányzó törvények, vagy kifejezetten a diplomások elé, vállalkozásaik elé akadályokat állító törvények hatásait, kárait sem.


Eltérő politikai nézőpontok léteznek, melyekből 2014-ben a választóknak kell megértenie – mi az ami munkahelyet teremt és mi az ami nem!


Diplomás munkanélküliség Európa más pontján is létezik, de más gazdasági és jóléti körülmények között.


Feltehető a kérdés ha Európában a diplomás munkanélküliség jelen van ezt a hatást azonnal hagyni kell érvényesülni?


Két politikai nézőpontból közelítünk a diplomások munkanélküliségéhez, amely emelkedése számosságában drasztikus tény!


Jelenlegi Orbán Viktor által képviselt konzervatív szemlélet nem a lényegénél, hanem tüneteinél ragadja meg a diplomások munkanélküliségét, részben jogszabályaiban felróva számukra a helyzetet.


Ezek a kiegészítő megoldások érdemben nem vezettek eredményre az elmúlt 2,5 évben sem.


A parlamenti és kormányzati lobbi évtizedes tapasztalataira épülő mérsékelt politikai irányzat a jogalkotás súlyos tévedéseire, hibáira hívja fel a figyelmet.


Mérsékelt demokraták Magyarországon Országbíró Zoltán képviseletével  6 lényeges okot említenek fel a jogalkotási dömping súlyos hibáiból, melyek fokozzák a diplomás munkanélküliséget:


– Vállalkozások mértéktelen túlterhelése, a bürokrácia évről évre fokozása


– Állam túlnövekedése, állami eszközökkel és adóforintokkal a támogatások helyett  piacrombolás egyes szabadpiaci alapon még működő szakterületeken


– Felsőoktatásban a képzések színvonalának minőségellenőrzése  elmarad, “üres diplomák” nagyüzemi módon


– Családi vállalkozások, mikrovállalkozások érdemi vissza nem térítendő támogatásainak hiánya, a rossz gazdaságpolitikai döntések hatásainak hatékony enyhítése nélkül


– Önkormányzati és állami telephely és bérleménygazdálkodás túlzott piaci léptékei és módszerei


– Mikrovállalkozások adóamnesztia és újraindulásának jogi kereteinek hiánya (vállalkozás regeneráló csőd jogi lehetősége nincs kidolgozva)


Az álláspontok között erős a különbség, a diplomások munkanélkülisége a jelen gazdasági körülmények és jogszabályok között pedig továbbnőhet rohamos léptékekben.


Megdöbbentő adatokat a diplomások munkanélküliségének alakulásáról bárki megtalálja az ÁFSZ honlapján és kimutatásai alapján.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.