Főoldal » Folytatódik a Felnöttképzés, szakképzés és vállalkozásösztönzés fejlesztése című projekt a norvég alap támogatásával

Folytatódik a Felnöttképzés, szakképzés és vállalkozásösztönzés fejlesztése című projekt a norvég alap támogatásával

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 
Három sikeres vállakozói trénig után megindítja negyedik, elsősorban a munkaerőpiacra visszatérni kívánoknak szánt képzését a Budapesti Politechnikum Alapítvány által működtetett Közgazdasági Politechnikum . Az ingyenes tanfolyamra elsősorban azokat várják, akik új készségek és képességek segítségével szerencsét próbálnának az álláspiacon, vagy esetleg önfoglalkoztatóvá szeretnének válni. A Norvég Alap 579 ezer euró támogatásával és 10 százalék önerő biztosításával bővíti oktató bázisát a Budapesti Politechnikum Alapítvány az iskolával közösen.

A program vállalkozásfejlesztési részében a 18 éven felüliek önfoglalkoztatóvá válását segítik elő, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre, így vállalták 80 tanuló számára az ingyenes ECDL tanfolyam szervezését és a vizsgáztatást is, amely szintén februárközepén indul el. Két csoportban tanulhatnak azok, akik korábbanm már résztvettek valamilyen korábbi tréningen..
A projektgazda alapítvány a program keretében 2010. áprilisáig összesen 210 részvevőnek vállalkozói tréninget szervez, és a
vállalkozni kívánó fiataloknak is idősebbeknek pénzügyi, adóügyi,üzleti tervezési és menedzsment ismereteket oktatnak.
Az első három csoportból már négyen önálló vállalkozást indítottak, de a számuk hamarosan növekedni fog. A program 2011. április végén zárul.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.