Főoldal » IMF: jó a változtatások iránya

IMF: jó a változtatások iránya

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A februárra ígért strukturális átalakítások iránya jó, fontos azonban, hogy az intézkedések a fenntarthatóságot szolgálják – mondta a Magyar Nemzetben megjelent interjúban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi képviseletének vezetője.
 
Iryna Ivaschenko szerint “a fenntartható költségvetési kiigazítás segíthet Magyarország megítélésének javulásában.” A februárra ígért szerkezeti átalakítások számos elemét az IMF szakértői is szorgalmazták már. “Ilyen például a jóléti rendszer átalakítása: a rendszer fenntarthatóságát javítani lehetne az ellátások célzottabbá tételével” – mondta Ivaschenko. Hozzátette: kedvezően hatna a foglalkoztatása, a költségvetésre és a növekedésre, ha a jóléti reform ösztönözné a polgárokat a munkaerőpiacra való visszatérésre.

Az alkotmányba beépített államadósságfék elképzeléséről Irina Ivaschenko elmondta, hogy a költségvetési szabályok létrehozása jó irányba tett lépés lenne.

Az IMF-től felvett hitel fel nem használ részének visszafizetéséről Ivaschenko elmondta, hogy Magyarország akadályok és büntetőkamat nélkül határidő előtt visszafizethet hiteleket. “A döntés meghozatalakor azonban érdemes megvizsgálni a visszafizetésnek a tartalékok szintjére, az adósságszolgálatra vonatkozó hatását” – tette hozzá.

 
Forrás: FN.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.