Főoldal » Miért kell akár 20.000 munkahelyet tönkretenni bürokráciával?

Miért kell akár 20.000 munkahelyet tönkretenni bürokráciával?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Óriási ellentét feszül a magyar gazdaságban vélik a vállalkozók jogsérelmeit megismerők.

Miközben 100-200 külföldi innováció munkahely létrehozását milliárdokkal támogatja a kormány, hangzatos kommunikáció mellett – a másik oldalon a piaci foglalkoztatást a bürokrácia rombolja 2014 évben már több, mint 10.000 cég törlési kezdeményezésével?!

Mi lesz a munkavállalók sorsa a felszámolások, törlési eljárások végén?

Miért költségvetési kiadásokkal és kényszerből kell közmunkába sodródni a vidéki önfoglalkoztató, alkotó kis cégek vállalkozóinak, munkavállalóinak a túlbürokrácia következményeként – teszik fel a kérdést a mérsékelt demokrata gazdaságpolitika részéről.

Egyértelműen megállapítható, hogy a 2010 utáni jogszabályi változások a magyar önfoglalkoztató és mikrovállalkozások hátrányát növelte.

Magyar mikrovállalkozások kritikus jogszabályi környezetben!

Ehhez társult a kormány piaci beavatkozó intézkedései, parlamenti döntések piactorzító, piacszűkítő hatásai.

Ezek a jogszabályok 2010-2014 között kerültek elfogadásra, eredményük révén a 4 év alatt akár cca. 100.000 piaci munkahelyet, piaci bevételből élő munkavállalót rosszabb helyzetbe hozva.

Nem lehet jelentős gazdasági érdeket találni a mikrovállalkozások tőkésítésre kényszerítése (erőszakkal), vagy éppen a cégbírósági eljárás elektronizálása, túlbírságolása, kényszer eljárásai szabályaira sem.

Egyenlőre elmaradt a mérsékelt demokrata gazdaságpolitikai indítvány megvalósítása a mikrovállalkozásokat támogató szolgáltatási intézményrendszer felállítására.

Valóban cél a magyar munkavállaló, a magyar mikrocégek tönkretétele?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.