Főoldal » Mikrogazdaságunk – Felmondott kölcsönszerződések, vitatott devizahitelek teendői

Mikrogazdaságunk – Felmondott kölcsönszerződések, vitatott devizahitelek teendői

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Pénzügyi kultúra, családi gazdaság, mint a mikrogazdaság egyik színtere és formája mélyen összekapcsolódik.


 Egyik oldalról a tájékozottság hiánya a hitelfelvevő részéről – másik oldalról a párbeszéd és segítő megoldás keresésének hiánya a hitelező pénzintézetek részéről.


Megbízható szolgáltatások – Magyar Szakértők


2013-as konkrét példa egyik államilag is feltőkésített banktól, hogy a nehéz élethelyzetét külföldi munkával megsegítő ügyféllel 6 hónapja nem tárgyal sem lehetőségekről, sem jogi tartalmakról. 


 Az adós pedig egyösszegben akár 1,5 millió forintot be tudna fizetni a szerződés átmódosításához. Ez sem gyakori lehetőség – de a pénzintézet nem segíti elő a kölcsön megfelelő rendezését, a végrehajtás megelőzését.


Fontosnak tűnik a szükséges lépéseket átnézni – Mit tehet az adós, ha kölcsönszerződését fel akarják mondani, vagy folyamatban van a felmondás!


Permegelőző és peres szakértői irodánkban bevált a gyakorlat, hogy az első személyes találkozón jogászok tekintik át a jogi helyzetet, majd kicsit később közgazdász szakértő a pénzügyi áttervezés lehetőségeit értékeli ki.


Egy felmondott kölcsönszerződés sokkal súlyosabb dolog, mint az elsőre tűnik!


Első lépés: Megbízható permegelőző szakértői iroda, esetleg civil érdekvédelem szolgáltatásának felkeresése már a hivatalos értesítés napján, vagy 1-2 napon belül. Adós segítő megoldások ismertetése összevetése a konkrét helyzetben lévő üggyel.


Második lépés: Kölcsönhöz tartozó levelezések, okiratok beszerzése önállóan, vagy ügyvédi jogi képviselettel.


Harmadik lépés: Megfelelő tapasztalattal rendelkező gazdasági vitarendező mediátorral a pénzintézet egyezségre vezető eljárásra felhívása.


Negyedik lépés: Ha a pénzintézet – mint esetünkben, nem működik együtt – akkor PSZÁF hatósági eljárás megindítása jogi képviselettel, továbbra is szorgalmazva a perenkivüli egyezséget!


Ötödik lépés: Bírósági per indítása, amennyiben erre a jogi képviselők, pénzügyi szakértők esélyt látnak. Ez kölcsönszerződése és banki gyakorlata válogatja!


Az ajánlott lépések csak szakemberekkel vihetők végig, egy éppen felmondott kölcsön “sokkos állapotában” az ügyfelek oldaláról.


Irodánk a teljes szakember gárdát (közgazdász szakértő – ügyvédi iroda – jogászok – gazdasági viterendező mediátorok stb.) biztosítja az ügyfelek számára, felmondott, vagy felmondani készülő devizahiteles ügyükhöz!


Pénzügyi – jogi szakértelemmel időben rendezhetőek a kölcsönszerződések ügyei!


Pénzügyi kultúránk része, hogy megértsük fogyasztóként gyengék az esélyeink – Egyedül nem megy!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.