Főoldal » Napi piaci körkép Marshall Gittler vezető elemzővel 27.FEBR

Napi piaci körkép Marshall Gittler vezető elemzővel 27.FEBR

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A piacok visszanyerték higgadtságukat, miután a USA-beli Fed elnöke, Bernanke néhány bátorító megjegyzést tett. Bár az európai részvények mindenütt alacsonyabb, az amerikai részvények magasabb, az USA-beli kötvények pedig kissé alacsonyabb árfolyamon zártak. Azonban több egyéb „kockázatvállaló” ügylet, pl. USD/JPY, nem teljesült, és az arany magasabb árfolyamon zárt, jelezvén, hogy a félelem szintje a piacon még mindig magasabb a múlt hetinél.

Bernanke lecsendesítette azon félelmeket, hogy a Fed a munkanélküliségi helyzet javulása előtt kezdi befejezni eszközbeszerzéseit. Elmondta, hogy a mennyiségi könnyítés előnyei világosan láthatók. Óvatosan optimistán nyilatkozott az USA gazdaságával kapcsolatban, és támogató hozzáállást tanúsított Japánnak a defláció befejezésére tett erőfeszítései iránt. Megjegyzései – amelyek ötvöződtek az új lakások vásárlásának „rohamával” és a visszatérő fogyasztói bizalommal – segítettek fenntartani az amerikaiak „bika” hozzáállását.

Ma valószínűleg az 5 és 10 éves futamidejű olasz jegyek aukciójára összpontosítunk. A 6 hónapos kincstárjegyek tegnapi aukciója eléggé gyengén sikerült; a mai még keményebb próba elé állítja az ország befektetőinek bizalmát. Az USA-ban a tartós árucikkekre szóló megrendelések várhatóan csökkenést mutatnak a múlt hónap jelentős emelkedése után.

EUR/USD technikai elemzés

Várhatóan tisztábban kell látnunk az olasz politikai helyzetet, mielőtt az euró „megállapodhat”. De mivel Bersani kisebbségi kormányt próbál alakítani az ellenzéki Berlusconi pártjával (a Szenátus győzteseivel) szemben, Olaszország többhetes tárgyalások elébe néz, amely gyenge kormánnyal vagy új választásokkal végződhet. Az eredmény bizonytalan, a piacok pedig nem szeretik a bizonytalanságot. A pár második hosszú lábú Doji alakzatot formált három napon keresztül, ami a nemrégi zuhanás után rávilágított a piac bizonytalanságára.

Bár magasabb és alacsonyabb napi célkitűzésünket is elértük – az előbbi ellenállásszintet, az utóbbi pedig támaszszintet képzett –, nem láttunk folyamatos visszatérést. Ma hasonló volatilitás várható, és újra megerősíti hosszabb távú 1,291-es célunkat, mivel a nő a Németország és a periférikus államok – különösen Olaszország – kötvényei közötti árrés. Az 1,302 ismét valós napközbeni célnak tűnik.

Marshall Gittler jelenleg a globális devizapiaci startéjiáért felelős az IronFX -nél, korábban vezetője volt a Privát Wealth Management’s FX bizottságnak, a Deutsche Bank volt vezető FX stratégája , a Bank of Amerika egykori Ázsiájáért FX startégiájáért felelős vezető.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.