Főoldal » Nemzetközi elismerést kapott a Masterplast sikertörténete

Nemzetközi elismerést kapott a Masterplast sikertörténete

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 Az Európai Vállalkozáskutatási Fórum által odaítélt Új Európai Bajnokok (New European Champions) díjat vehette át július 21-én Varsóban Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. egyik alapítója, a cég igazgatótanácsának elnöke. Az elismeréssel a sikeres nemzetközi terjeszkedést végrehajtó közép- és kelet-európai vállalkozók munkáját díjazták.


Az Új Európai Bajnokok kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet azokra a közép- és kelet-európai vállalkozókra, akik innovatív cégfejlesztési módszereik révén a nemzetközi piacokon is életképes, az országhatárokon átnyúló társaságokat hoztak létre. Az Európai Vállalkozáskutatási Fórum által életre hívott projektben közreműködik a barcelonai IESE Business School és a varsói SGH (Warsaw School of Economics) is.

Tibor Dávid mellett több sikeres hazai vállalkozó is megkapta a díjat. Az elismerést elnyerők között szerepel Palásti József, a Fornetti alapítója, Bojár Gábor, a Graphisoft társalapítója, illetve Michael Simon és Anka Márton, a LogMein vezetői.

A díjazottakat rangos nemzetközi zsűri választotta ki a több mint száz jelölt közül, egy többlépcsős jelölési és kiválasztási folyamat során. Az idén összesen 27-en kapták meg az Új Európai Bajnokok elismerést. A díj rangját jól jelzi, hogy a július 21-i, varsói átadón a lengyel kormány képviselője és a varsói tőzsde elnöke is megjelent.

“Természetesen nagy megtiszteltetés számunkra ez az elismerés, és azt mutatja, hogy jó úton járunk” – mondta el Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. egyik alapítója és igazgatótanácsának elnöke. “Különösen nagy öröm, hogy az elmúlt másfél évtized során megszerzett vállalatépítési tapasztalataink egy része eljuthat az európai vállalkozók új generációjához is” – tette hozzá Tibor Dávid.

Az Új Európai Bajnokok projekt keretében a sikeres nemzetközi terjeszkedést végrehajtó közép- és kelet-európai cégeket bemutató esettanulmányok is versenyeztek egymással. A Masterplast Nyrt.-vel a budapesti Corvinus Egyetem PhD hallgatói foglalkoztak, akiknek a munkája szintén elismerést kapott a múlt csütörtöki varsói eseményen. Ez egyben azt is jelenti, hogy az esettanulmány és a Masterplast üzleti terjeszkedésének példája benne lesz a kezdeményezés keretében elkészült esettanulmányokat összegyűjtő tanulmánykötetben.


“A Masterplast azért is lehet kitűnő példa az európai egyetemek hallgatói számára, mert a cég alapítói főiskolásként hozták létre a vállalatot.” -mutatott rá Sir Leszek Borysiewicz, a Cambridge-i Egyetem rektorhelyettese.

Háttérinformáció:
Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A vállalat 2010-es árbevétele 85,2 millió euró volt. A társaság 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának.

forrás:OTS

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.