Főoldal » Nokia tulajdonos akarok lenni

Nokia tulajdonos akarok lenni

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Nokia árfolyama az elmúlt években mélypontra esett. Már elkezdett kikecmeregni, de még mindig nem mondható, hogy teljesen stabil részvény lenne. 
Ez a finn cég a mobil piacon nagyon régóta ott van az élmezőnyben. A kisebb telefonok piacán pedig eddig szinte egyeduralkodó volt (most már a Samsung is gyárt alsóbb kategóriás telefonokat, melyekkel könnyebben versenybe szállhat).
A pénzügyi adatokból kiderül, hogy nagy mennyiségű készpénzzel rendelkezik (5,7 milliárd dollár).
A legutóbbi negyedéves jelentésből kiderül, hogy az árbevétele csökkent Ezt nagyrészt a hagyományos, alsóbb kategóriás telefonok eladási árának csökkenésével magyarázza a cég. A Lumnia okostelefonok viszont jól fogynak, és véleményem szerint ez a negyedév már jó lesz a cég számára, és a negatív eredményt átfordítják pluszba.
Minden cég életében jöhet lejtő, én úgy gondolom a Nokia az elkövetkező években úja magára talál, hiszen a piaca megvan, a márka még mindig erős.
Több elemző is a mostani 3,6 dolláros árfolyamot túl alacsonynak tartja, és sokan már ebben az évben várják, hogy elérje akár a 7-8 dolláros árfolyamot.
Én csak abba gondolok bele, hogy ha részvényes vagyok, akkor igenis szeretnék a Nokia tulajdonosa lenni, mert egy tőkeerős cég, akik gyorsan tudnak váltani, és akár egy piacot megszerezni. Mindenki tegye fel magának a kérdést: Jó lenne, ha Nokia tulajdonos lennék?
Az árfolyamát láthatjuk az alábbi ábrán, látszik az utóbbi időben a forgalom nagyon megnőtt, ez jó jel számunkra. Régebben volt az árfolyam 60 dolláron is, remélem az elkövetkező 5-10 évben újra fel tud kapaszkodni erre a szintre.
Azért se mentem bele minden adatba, mert véleményem szerint több évre érdemes vásárolni a részvényből. Pár gondolatban összeszedtem mire is számítok, és bárki számára érthető módon írtam le. A részvényt a BÉT-en is jegyszik, így sok brókercégnél, akár forintban is hozzá juthatunk. 805 Ft jelenleg az árfolyama.

A régebbi bejegyzéseimet is olvasd el, a Bitcoin spekuláció és a forint elemzés is érdekes lehet számodra.
A Bitcoin már 15,4% hozamot termelt 2 hét alatt, mióta a bejegyzést megírtam. A forint is beerősödött azóta.

nokia.jpg

A végére egy kis jogi nyilatkozat. (Mert ez is kell)
A bejegyzésben szereplő elemzések nem minősülnek befektetési tanácsadásnak, befektetésre, értékpapírok jegyzésére, vásárlására vagy eladására vonatkozó felhívásnak, arra vonatkozó ajánlatnak. A jelentésben szereplő információkra, véleményekre, becslésekre a pénz- és tőkepiaci, valamint a makrogazdasági helyzet változásai és egyéb tényezők lehetnek hatással, ezekre a bejegyzés írójának nincs befolyása és a meghozott befektetői döntések következményei a bejegyzés szerzőjére nem háríthatóak át. A honlapon foglaltak felhasználása, átdolgozása, publikálása kizárólag a Mando Union Kft. előzetes írásos engedélyével lehetséges.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.