Főoldal » Rekordkísérlet a diplomás álláskeresőkért – A legtöbb önéletrajz egy helyen

Rekordkísérlet a diplomás álláskeresőkért – A legtöbb önéletrajz egy helyen

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A HVG Állásbörze szervezői rekordkísérlettel szeretnék felhívni a figyelmet a fiatalok elhelyezkedési nehézségeire október 5-6-án a SYMA Rendezvényközpontban. A résztvevők a rendezvény területén elhelyezett gyűjtőbe dobhatják be önéletrajzaikat, ezzel is jelezve, hogy aktív, dolgozni vágyó munkavállalók, akik szeretnének lehetőséget kapni arra, hogy megmutassák képességeiket.

Mi a rekordkísérlet üzenete?

Látványosan megmutatni a világnak, hogy milyen sok szakképzett, magasan kvalifikált, tudatos és lelkes fiatal van, aki dolgozni szeretne. A pályakezdő és a diplomás munkanélküliek aránya egyre nőtt az elmúlt években, ez pedig szomorú állapot egy tudásalapú társadalomban, ahol a szakmai tapasztalat és a megfelelő képzettség igenis érték.

A kezdeményezéssel a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet azokra a fiatal álláskeresőkre, akik nem csak otthon várják a “sültgalambot”, hanem tenni is akarnak az elhelyezkedés érdekében – akár azzal, hogy ellátogatnak egy állásbörzére.

Tudta-e, hogy…?

… az állásbörze szervezői azt is szeretnék hangsúlyozni, hogy a sikeres álláskereséshez elengedhetetlen, hogy közelről ismerjük az állásajánlat mögött lévő vállalatot is? Ennek érdekében több mint 200 érdekes tényt, adatot gyűjtöttek össze a börze kiállítóiról. A számtalan érdekes információ segíthet abban is, hogy a börze helyszínén legyen mivel indítani a beszélgetést. Mindezek mellett a honlapon korábbi látogatók vallanak arról, hogy hogyan készültek az állásbörzén való megjelenésre és hogyan sikerült elhelyezkedniük a rendezvények köszönhetően.

Színkódok és kiállító ajánlás az eligazodás érdekében

A látogatók könnyebb helyszíni eligazodását új fejlesztés is segíti: a szervezők színkódokkal és jelmagyarázattal látták el a tájékoztató mappákat, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kiállítót és a kiállítók is könnyen megszólíthatják a számukra érdekes álláskeresőket. A színkódokon kívül a rendezvény honlapja is maximálisan segít az eligazodásban és a releváns kiállítók megtalálásában: a kereséshez a látogatók használhatják az interaktív kiállítói térképet, vagy megnézhetik, hogy megadott preferenciáik alapján milyen kiállítókat és álláslehetőségeket ajánl a nekik a rendszer.

 

További információk, programok és jelentkezés a jövő héten kezdődő HVG Állásbörzére:

www.hvgallasborze.hu

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?