Főoldal » Secret Control: 120 milliárdos pazarlás a flottakövetés hiánya miatt

Secret Control: 120 milliárdos pazarlás a flottakövetés hiánya miatt

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

    Budapest, 2011. november 22., kedd (MTI) – A GPS flottakövetés legalább évi 10 százalékos üzemanyag megtakarítást eredményez bármely vállalkozásnak szakterülettől függetlenül, ennek ellenére a magyar cégeknek csak 8 százaléka váltott flottakövetésre – közölte a Secret Control az MTI-vel kedden.

A cég közölte: szakértők szerint 10 autónként több mint 1,5 millió forintot spórolhatnának a vállalatok, ami Magyarországon összesen 120 milliárd forintos megtakarítást hozna évente.
A Secret Control számításai szerint Magyarországon körülbelül még nyolcszázezer vállalati járműben nincs GPS-es flottafelügyelet.
A közlemény idézi a Tigáz példáját, ahol a flottakövetés három évvel ezelőtti bevezetésének eredeti oka is a költségcsökkentés volt, de utóbb a lépés jóval több területen bizonyult hasznosnak.
Már a kezdetektől 11 százalékos üzemanyag megtakarítást értek el úgy, hogy a járműpark még némileg gyarapodott is. Ehhez hozzáadódott a menetlevelek és munkalapok elektronikus előállítása révén megtakarított bérköltség, ugyanis ezek feldolgozását a korábbi 8-10 fő helyett ma egy ember végzi. Ellenőrzöttek a tankolások, elmaradtak a bejelentetlen magánutak.
A kiépült rendszer a kontrolling munkáját is segíti, azonnal kiderülnek a visszaélések, könnyebb a költségek allokálása is, de folyamatosan találnak új módot az autók útvonalainak optimalizálására, a hatékonyság egyéb javítására – tartalmazza a közlemény.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.