Főoldal » Több tízezer vállalkozás a hibás jogszabály fogságában – gyors parlamenti korrekcióra van szükség

Több tízezer vállalkozás a hibás jogszabály fogságában – gyors parlamenti korrekcióra van szükség

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Vállalkozások jelzései a parlament jogalkotási korrekcióját feltételezik.


A jogalkotási tűzoltásra azért van szükség, mert több tízezer vállalkozás sétált bele a hiányos jogszabály által teremtett csapdába.


Több tízezer mikrovállalkozás, az általuk foglalkoztatott közel 100.000 munkavállaló a felszámolás, a munkanélküliség határára kerül egy túl drasztikus és indokolatlanul bürokratizált eljárás miatt.


Magyarország versenyképességi és gazdasági vonzerejének egyik hátráltató tényezője a túlbürokrácia, a bürokrácia túlburjánzásából származó jogi szabályozás túlbonyolultsága.


Erre példa az elektronikus zárt rendszeren keresztüli cégbeszámoló túlszabályozása, a papíron történő teljesítés eltörlése idén , 2012-ben.


Hozzákapcsolódóan az aránytalan bírságtételek több tízezer vidéki és fővárosi mikrovállalkozás felszámolásához vezetnek, munkavállalóik a munkanélküliségbe süllyedhetnek – a társadalmilag káros szabályozás következtében.


Különösen a mikrovállalkozások, családi vállalkozások, őstermelők gazdasági szektorában tarol az érdemi dereguláció hiánya.


E szektorok kihatása a munkaerőpiacra nem alábecsülhető. Kiugróan káros hatást fejt ki a mérlegek ladásához fűződő túlszabályozás, extrém bírságolás a Magyarországon létező informatikai és jogi állapotok mellett.


2012 év végén összeállított statisztikák megdöbbentő adatokat hozhatnak ki végeredményként!


 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.