Főoldal » Túl sok papírt használnak fel az irodák

Túl sok papírt használnak fel az irodák

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Németországban szám szerint 800 000 tonna papírt használnak fel a cégek évente.

Ha megnézzük, éves viszonylatban mintegy 17 millióan dolgoznak irodai munkahelyen, akik 55 millió tintapatront és 8 millió tonert használnak fel. További problémát jelent, hogy az irodákban egyre több IT-eszköz üzemel, ami miatt folyamatosan nő az áramszámla. Nem véletlen, hogy egyre több szakember szeretné, hogy a vállalatok jobban takarékoskodjanak a rendelkezésükre álló erőforrásokkal és környezetbarát termékeket vásároljanak, illetve működtessenek.

Dieter Brübach, a B.A.U.M. nevű szervezet munkatársa azt tanácsolta a cégvezetőknek, hogy foglalkozzanak a jelenleginél többet a környezetvédelemmel és a vásárlásaikat is e szempont alapján végezzék. “A beszerzőknek figyelniük kell azokra az ismert márkákra és szállítókra, akik környezetbarát árucikkeket terjesztenek” – közölte a szakember.

A kinyomtatott dokumentumok és más papírok teszik ki az irodai szemét legnagyobb részét, az arány elérheti akár a 90 százalékot is. A környezetvédelemhez egyébként bárki hozzájárulhat már olyan apróságokkal is, ha például nem nyomtatja ki az e-mailjeit, vagy ha egy papírlapnak mind a két oldalát felhasználja. Szintén áramot lehet megtakarítani a különböző energiatakarékos üzemmódok alkalmazásával és a különböző készülékek éjszakai teljes áramtalanításával, a készenléti mód mellőzésével.

Emellett a vállalatoknak hasznos és költségtakarékos lehet az elektronikus számlázásra való átállás. Utóbbit az Európai Unió is próbálja ösztönözni. Az Európai Bizottság számításai alapján az e-számlák használatával évente kereken 40 milliárd eurót lehetne megtakarítani. A cél, hogy tíz éven belül már a digitális számlák legyenek túlsúlyban. A papírmentes iroda azonban még mindig utópia, hiába vált a mindennapok részévé a digitalizálás.

 

Forrás: http://www.sg.hu/cikkek/79806/iszonyat_mennyiseg_369_papirt_hasznalnak_fel_az_irodak

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.