Főoldal » Értelmiség feladata ma és holnap? Bibó István értékelései időtállóak!
Értelmiség feladata ma és holnap? Bibó István értékelései időtállóak!

Értelmiség feladata ma és holnap? Bibó István értékelései időtállóak!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

A mérsékelt demokrata politikai gondolkodás pragmatikus szakpolitikai megoldások mellett, valódi centrista, humanista és mérsékelt demokrata politikai nézőpont.

Minden új politikai időszak elején, a pártállástól független megalakuló mindenkori kormány részére megtett mérsékelt demokrata, pragmatikus szakpolitikai javaslatok Magyarország érdekeit szolgálják, a konstruktiv magyar politikai hang részei.

 

Számos a választások után napvilágot látott információban, tükröződni látszik a mérsékelt demokrata pragmatikus politikai javaslatok egy része……..(devizahitel leírás, bölcsődék számának fejlesztése stb.)

 

Magyarországon ma az emberek, családok itthon maradásához érvényesülnie kell az “Élni és élni hagyni!” a Kádár korszak óta társadalom által igényelt elvét, a jogi dereguláció nélkül ma ez már elképzelhetetlen.

 

Biztató lehet, hogy végre valódi szakemberek jelentek meg a miniszterek között, mivel a magyar politika károkozása a túl sok bürokrata, túl sok politikus kormányzati szerepvállalásán is múlt az elmúlt 8 évben.

Erre szükség van, mert a magyar emberek halálozási okai, arányai botrányosak. Ma államférfi gondolkodású politikus a demográfia és népesség alakulásának adatai mellett nem mehet el semmilyen érdek miatt.

 

A probléma összetett, a hátrány nem csökken a szomszédos országokhoz képest sem.

Mára Románia már az euro bevezetésén dolgozik, Szlovákia számtalan kérdésben Magyarország előtt jár.

 

Országbiró Zoltán mérsékelt demokrata politikus állásfoglalása a tartalmi magyar társadalmi párbeszéd égető hiányáról: ” Lakájokkal nem lehet jövőt épiteni, csak a történelmi múltba visszalépni, visszasodródni! A professzor, az elismert szakember kevésbé hajlamos a politikai lakájok szerepét felvállalni!”

Tanulmányozásra érdemes minden politikai szereplőnek, választási csalásokkal élő pártnak Bibó István “A kelet-európai kisállamok nyomorúsága ” műve.

 

Hű tükörképe 2018 Magyarországának.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.