Főoldal » Európában előzetes letartóztatás, fogvatartás – elkél a szakmai segítség a külföldön élő magyaroknak!

Európában előzetes letartóztatás, fogvatartás – elkél a szakmai segítség a külföldön élő magyaroknak!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Híradásokból tudható szép számmal kerültek magyar állampolgárok külföldön fogvatartásra, előzetes letartóztatásra. Személyes panaszaik nyomán érzékelhető itt a nemzetközi jogvédő szakembereknek bőven van feladata.


Hol tolmács, hol késlekedő pártfogó hely ügyvéd miatt érheti, éri jogsérelem a magyar fogvatartottat.


Olaszország, Hollandia, Németország a fogvatartott magyarok helyszínei, ahol néha éppen másik magyar ember miatt jutnak a rácsok mögé.


Több nemzetközi jogvédő szakcsoport, közöttük a Magyarországi Állampolgári Jogvédő Központ munkatársai fogadják a panaszosok rokonait, feleségeket, hogy megbízás után hatékonyan vegyenek részt a feladatokban.


Összhangban Európával a sok teendő a magyar állampolgárok jogait védi, jogsérelmeiket csökkenti.


Az Európai Bizottság közleményéből is kitűnik a jövő idejűség a kivitelezésben, miközben a külföldi börtönökben jelenleg is sok magyar állampolgár van többnyire valós okkal!


“Uniós jogszabály garantálja az ügyvédhez való jogot 2017-től

Elsöprő többséggel, 661 igen szavazattal, 29 ellenében fogadta el kedden az Európai Parlament azt a jogszabályt, amely uniós jogként rögzíti, hogy a büntető eljárásokban mindenkinek joga van ügyvédhez.

Az új szabály azt jelenti, hogy bárki, az Európai Unió egész területén, ha gyanúsítottá válik, az eljárás legelejétől a legvégéig rendelkezik azzal a joggal, hogy ügyvédet kaphasson – nyomatékosítja a döntést üdvözlő közleményében a javaslatot kidolgozó Európai Bizottság.


Az új szabályozás azt is előírja majd, hogy ha valakit előállítanak vagy letartóztatnak, az felvehesse a kapcsolatot a családjával vagy idegen országban hazája konzulátusával.

Viviane Reding, a bizottság igazságügy biztosa rámutatott, hogy az unió polgárainak kivétel nélkül joguk van a tisztességes eljáráshoz, függetlenül attól, hogy melyik tagállam állampolgárai, vagy melyik tagállam hatóságai vonják őket eljárás alá. Az ügyvédhez való jog Reding szerint ennek egyik fontos eleme.” (Forrás: Mérsékelt demokrata politikus Facebook oldala) Fotó:https://twitter.com/VivianeRedingEU


 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.