Főoldal » Fiataloknak szóló bűnmegelőzési honlapot indított a rendőrség

Fiataloknak szóló bűnmegelőzési honlapot indított a rendőrség

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szeged, 2012. június 29., péntek (MTI) – Fiataloknak szóló bűnmegelőzési honlapot indított www.bulisbiztonsag.hu címen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

M. Toronykőy Márta, a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője a kezdeményezésről szóló pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a honlap a határaikat feszegető, a szülői és iskolai közösségektől függetlenedő fiatalokat szólítja meg a gyerekek szájízének, gondolatvilágának megfelelő nyelvezeten és képi világgal.
Az indulás időpontja sem véletlenül lett a nyári szünidő kezdetéhez igazítva, hiszen a vakáció kezdetével a fiatalok felszabadultabbak, kevésbé figyelnek a szabályok betartására, így könnyebben válhatnak baleset vagy bűncselekmény áldozatává – közölte az őrnagy.
A honlap kisfilmek, fotók, karikatúrák segítségével dolgozza föl többek között az áldozatvédelem szempontjából legfontosabb témákat: foglalkozik a közlekedési szabályokkal, a vagyonvédelemmel, a vízi és vízparti pihenéssel kapcsolatos tudnivalókkal, illetve a legális és illegális drogokkal.
Az információk mellett a folyamatosan megújuló honlap rendszeresen kínál játékokat is az olvasóknak, melyeken a biztonságos szórakozást lehetővé tevő ajándékokat nyerhetnek.
A weboldal a pedagógusokhoz és szülőkhöz is szól, ők is találhatnak hasznos információkat, elérhető egyebek mellett az a – a honlaphoz hasonlóan a Belügyminisztérium pályázati támogatása segítségével létrehozott – e-learning tananyag is, amely a leglényegesebb bűnmegelőzéssel kapcsolatos tudnivalókat foglalja össze

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.