Főoldal » Kriss Super V

Kriss Super V

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kriss Super V a csúcsok csúcsa

Nos, drága gyerekeim, az előző mondatban foglaltakat nem én találtam ki, hanem a Discovery Chanel Ultimate Weapon című műsorának szerkesztő-műsorvezetője. Ő az előző életében tengerészgyalogos volt, szóval tudja, hogy mit beszél, és különben is, képes egy üres szobában 365 féleképen elintézni köztük, magával a szobával is, ha kétségbe vonod az állításait. 

Miért is állította ezt? Nos, azért, mert ez a 2009 óta gyártott csoda képes arra, amire egyetlen más fegyver sem. Ismert jelenség, hogy ha egy fegyverrel lőnek, akkor az rendszerint felfelé kitér. Nos, ez a fegyver nem. Ugyanott marad, mozdulatlanul, hála egy a világon egyedülálló szabadalmaztatott mechanikának (a hátrasikló rész, miközben beemeli az új lövedéket a csőbe, lefelé nyom egy éket, ezáltal a lövés amúgy felfelé ható erejének egy részét lefelé közvetíti). Vagyis, ezzel a fegyverrel, nemcsak az első, de akár a tizedik, vagy harmincadik golyó is pontosan oda megy, ahova a lövész szánta azt; megfelelő előképzettséget feltételezve persze.

És, ha mindez még nem lenne elég, a fegyver bír még egy előnyös tulajdonsággal. Rendkívül kevés alkatrészből áll, amiből az következik, hogy kissebb esélyel romlik el és jobban tűri azt, amit egyes szerzők csak egy cseppet eufemisztikusan nem hagyományos körülményeknek hívnak, értsd: sár, mocsok, pöcegödör. Tehát nemcsak pontos a cucc, de strapabíró is.

Összesen két űrméretben kapható, és kíváncsi vagyok, szerintetek mennyibe kerülhet egy? Egy honlap 1800 $-ért árulta darabját. Nem is olyan sok a jelenleg kapható legjobb kézifegyverért, nem gondoljátok?

Most pedig következzenk a száraz technikai adatok (megjegyzem, a képen a hangtompítóval szerelt változat látható, a valóságban nem ilyen hosszú a csöve, a másik két képen egy full extrás verzió látható optikai célzóval, továbbá a már említett belső mechanika rajza van még feltüntetve):

Űrméret: 11,43*23 mm vagy 10*22 mm (ezek megfelelnek a .45 ACP és a .40 S&W kalibereknek)

Tűzgyorsaság: 1000 lövés/perc

Tár: 13, 28 és 30 lövedékes egyenes

Súly (üresen): 2,18 kg

Hossz: 635 mm (kihajtott válltámasszal)

Csöhossz: 140  mm

A fegyver egyébként száz méterig használható, és tekintve, hogy viszonylag nagy lövedékekei vannak, ez az adat hihetőnek is tűnik. 

Nagyobb megrendelőjéről még nem tudok, noha szélesebb körű ismertségéről már gondoskodtak a cég tulajdonosai. Szerepelt a CSI New Yorkban.

Nos, ennyi volt a mese mára, zárul Miki móka tára!

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.