Főoldal » Külföldön letartóztatott magyar állampolgárok – Migráció

Külföldön letartóztatott magyar állampolgárok – Migráció

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A gazdasági migráció előnyös a befogadó országoknak, átalakítja a küldő országokat.

Külföldön letartóztatásba kerülő magyar állampolgárok ügyeiben nem minden zökkenőmentes a Magyarországi Állampolgári Jogvédő Központ által ismert ügyekben.

Migráció nagy kockázata a jogok hiányos ismerete, a nyelvtudás hiányosságai miatti félreértések.

Ha családtagja, rokona, vállalkozó munkatársa, alkalmazottja bármilyen okból külföldön börtönbe, fogdába kerül keresse a konzult és a nemzetközi jogvédelemben jártas szakembereket.(Magyarországi Állampolgári Jogvédő Központ a Facebookon is – konkrét letartóztatások ügyeiben járnak el külföldön Európában)

Kiragadott példák a Hollandiából érkező panaszok késő ügyvédre, tolmács és iratok ismeretének hiányára, vagy bizonytalan okból olaszországi letartóztatásra és tolmács hiányára.

Egyes ügyfelek a konzuli kooperációban is sok gyene pontot említenek konkrét ügyekben.

Részlet a konzuli szolgálat ismertetőjéből:”

A külföldre utazó magyar állampolgárok döntő többsége tiszteletben tartja a helyi szokásokat, jogszabályokat. Sajnos évente mégis ezrek vannak, akik külföldön összeütközésbe kerülnek az adott ország törvényeivel.

Tájékoztatónk célja, hogy felhívja a figyelmet a jogszabályok megsértésének következményeire, valamint bemutassa a lehetőségeket, amelyekkel a magyar konzulok segítséget nyújthatnak azoknak a magyar állampolgároknak, akiket külföldön bármilyen okból a törvények megsértésével vádolnak, és a helyi hatóságok őrizetbe vesznek, vagy letartóztatnak.

A törvények betartása külföldön is kötelező!
Senki nem hivatkozhat arra, hogy nem ismeri a helyi jogszabályokat, és nem kérhet enyhébb elbánást vagy mentességet cselekedetének következményei alól pusztán azért, mert külföldi állampolgár!” Forrás:Nemzetközi büntetőjogi ügyfélfogadás)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.