Főoldal » Letelepedés Magyarországon – részben a jó külpolitika, részben a célszerű hatósági eljárás kérdése

Letelepedés Magyarországon – részben a jó külpolitika, részben a célszerű hatósági eljárás kérdése

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

London adja példáját a nagyon intenzív letelepedés és munkavállalás biztosításának. Külpolitikai szempontból előnyökkel és hátrányokkal.


Nézzük meg az USA-ban miről ad tájékoztatást a magyar nagykövetség:


Letelepedés a Magyar Köztársaságban


Letelepedés céljából engedélyt az a külföldi kaphat,
  • aki beutazásától számítva legalább három éven át megszakítás nélkül jogszerűen és életvitelszerűen Magyarországon tartózkodott;


  • akinek magyarországi lakhatása és megélhetése biztosított;


  • akivel szemben a külföldiek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2001. évi XXXIX. törvényben meghatározott kizáró ok nem áll fenn; illetőleg


  • akinek a letelepedését a belügyminiszter kivételes méltányosságból engedélyezte.  • A legalább három éven át megszakítás nélkül jogszerű és életvitelszerű Magyarországon való tartózkodás alkalmazásában nem minősül megszakításnak az ország évente legfeljebb kilencven napra történő elhagyása.  • A három éven át megszakítás nélkül jogszerű és életvitelszerű Magyarországon való tartózkodás alól felmentést kaphat az a külföldi, aki tartózkodási vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezik, és


  • letelepedését családegyesítés céljából családtagként kérelmezi, feltéve, hogy beutazásától számítva legalább egy éve magyar állampolgárral, letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkező, illetve Magyarországon menekültként elismert külföldivel családi életközösségben, jogszerűen


  • Magyarországon tartózkodik; magyar állampolgár volt, de állampolgársága megszűnt, vagy akinek felmenője magyar állampolgár volt.


  • A tartózkodási vízummal vagy engedéllyel rendelkező házastárs kérelmező a három éven át megszakítás nélkül jogszerű és életvitelszerű Magyarországon való tartózkodás alól akkor kaphat felmentést, ha a magyar állampolgárral, letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkező, vagy menekültként elismert külföldivel a házasságot már a kérelem benyújtását megelőzően legalább két éve megkötötte.

A letelepedési engedély iránti kérelmet a kérelmező jövőbeni magyarországi lakóhelye szerint illetékes területi idegenrendészeti hatóságnál az előírt formanyomtatványon, személyesen, illetőleg közös kérelmezés esetén a nagykorú családtag útján lehet benyújtani.(Magyarország Főkonzulátusa)


Magyarországra érkezők, letelepedni akarok számára folyamatos szakértői ügyfélszolgálat, előzetes idpontegyeztetéssel: 06-305-992-842  (napközben 11-16h)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.