Főoldal » Magyarok külföldi börtönben – Migrációs jogvédelem határon átnyúlóan

Magyarok külföldi börtönben – Migrációs jogvédelem határon átnyúlóan

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Magyarok száma nő a nemzetközi börtönökben, jogaik sérüléséről gyakran számolnak be rokonok, ismerősök.


Jogvédő központok, nemzetközi irodák jól képzett ügyvéd, jogvédő, igazságügyi közvetítő munkatársai a családtagok megkeresése alapján önálló megbízásokkal teljesítik a jogvédelmet, a szakmai koordinációt a tagország kirendelt ügyvédjével, fizetett ügyvédjével. Ilyenek, Magyarországi Állampolgári Jogvédő Központ, Nemzetközi Permegelőző és Jogvédő Ügynökség, Helsinki Bizottság stb.


Európában a tagállamok miniszterei hagyják majd jóvá :“Az állampolgároknak bízniuk kell abban, hogy jogaikat tiszteletben tartják, biztonságuk pedig garantált, hogy más tagállamokban is ugyanazokkal a jogokkal rendelkeznek” -nyilatkozta Elena Antonescu, a jogszabály-tervezet jelentéstevője.


Hollandiában, Olaszországban a droggal összefüggő, prostitucióval összefüggő ügyek miatt kerülnek letartóztatásra magyarok.


Külföldön azonban a megromlott házasságból szabadulni akaró feleség, férj könnyen élhet a nyelvet kevésbé beszélő magyar párjával szemben morálisan megkérdőjelezhető eszközökkel – ilyenkor is beindulhat az adott országban az előzetes letartóztatás.


 Ennek következménye Magyarországon a bedőlő cég, a válás Magyarországon, bírságok, adósságok indokolatlan növekedése.(Forrás:Nemzetközi Permegelőző és Jogvédő Ügynökség)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.