Főoldal » Önkèntes tűzoltò háza ègett le, számol be a langolvagok.hu

Önkèntes tűzoltò háza ègett le, számol be a langolvagok.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tűz miatt lakhatatlanná vált a nyáregyházi tűzoltó egyesület elnökének és parancsnokának a háza.

Pár percre rá, hogy megérkezett a parancsnoki tanfolyam helyszínére, Fekete Máté, mint a Nyáregyházi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület parancsnoka a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányításától SMS-ben riasztást kapott. Csakhogy ezúttal a tűzesetet helyszíne pont az ő otthona volt.

Augusztus 2-án délután, Nyáregyházán a könnyűszerkezetes családi ház tetőtér-beépítésében feltehetőleg elektromos meghibásodás miatt csaptak fel a lángok. Fekete Máté szülei – édesapja az egyesület elnöke – és két testvére voltak otthon, ők épségben kimenekültek az épületből. A tető teljesen lángba borult, a ház lakhatatlanná vált. A földszinti lakrészből néhány értéket a monori tűzoltók segítségével sikerült kimenteni, de több bútor, számítógép és televízió odaveszett.

Fekete Máté 28 éves, önkéntes tűzoltóként három éve áldozza a szabad idejét mások életének és anyagi javainak megmentésére. Az egyesületnél két éve tölti be a parancsnoki posztot. A vele lakó két testvére, a 24 éves Veronika és a 27 éves Dóri szintén önkéntes tűzoltó. Nyáregyházán amúgy az önkéntes tűzoltói mozgalom az ’50-60-as évekre nyúlik vissza. Fekete Máté édesapja, Fekete László 2009-ben élesztette újra, és lett a közhasznú szervezet elnöke.

A család leginkább anyagi segítségre szorul rá, illetőleg építőanyagok tekintetében várnak felajánlásokat. A gyömrői, üllői és kókai önkéntes tűzoltók már jelezték, a ház újjáépítéséből mindenképp kiveszik a részüket.

A pénzbeli adományokat a Tűzoltókért Alapítvány OTP-nél vezetett, 11706016-20814764 számú számlaszámára lehet utalni, a közleménysorban feltétlenül fel kell tüntetni, hogy “Fekete család adomány”. További segítségnyújtással kapcsolatban Fekete Mátét a (30) 383-0239-es telefonszámon lehet keresni.

Forrás: Lánglovagok.hu

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.