Főoldal » Securitas

Securitas

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Securitas

A Securitas egy római isten neve volt, és némiképp meglepő módon ő volt a biztonság istene. De most nem róla, hanem a világ legnagyobb őrző-védő cégéről lesz szó. És igen, komoly pénzt akasztok a reklámozásukért cserébe. :)

A válalatot 1934-ben alapították a svédországi Helsingborgban és a mai napig svéd magánszemélyek a legfőbb tulajdonosai. A cég fokozatosan fejlődött, leginkább olyan formában, hogy más cégeket vásárolt föl, ki és meg. Mára elmondható, hogy ez a vállalat a világ teljes biztonsági piacának tizenegy százalékán uralkodik, ami azért nem semmi, valljuk be. Negyven országban vannak jelen van, hogy saját néven, van, hogy egy általuk tulajdonolt másik márka nevén futnak. Nálunk is megtalálhatóak, de annyit nem fizettek, hogy a hazai leányvállalatuk nevét is leírjam. Világszerte mintegy 260000 munkaválalójuk van, akik ok, hogy nem mind fegyveresek, de akkor is! Ez nagyobb, mint a magyar hadsereg. Sőt, jónéhány állam hadseregénél nagyobb.

A cég profilja szerint mindent elválal kezdve az építkezések őrzésétől, a pénzszállításon át egészen az oljfúró tornyok és teherhajók biztosításáig. Biztosítanak járőrszolgálatot, vannak magánnyomozó irodáik és árusítank általuk fejlesztett betörésgátló szerkezeteket is. Sőt, még Loomis néven páncélozott autókat is gyártanak.

Előző (2009) évi adózott nyeresége olyan bő negyed milliárd dollár volt, amire én azt mondom, hogy na persze! Tudom, hogy svédek, és ott nem divat az ilyesmi, de tuti, hogy egy csomó mindent elköltségeltek. Nem, hiszem, ugyanis, hogy a világ teljes őrző-védő piaca évi két és fél, három  miliárd dollár nyereséget tudna csak termelni. De ez csak az én véleményem.

Érdekességként megemlítem még, hogy ez a cég a tulajdonosa a világ legrégebbi biztonságtechnikai, magánynyomozó és őrző-védő cégének, az amerikai Pinkertonnak. 1999-ben szerezték meg.

Ez volt a mára rendelt posztunk, remélem tetszett!

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.