Főoldal » Sérelemdíj egyezségek – könnyebb jogkeresés a migrációban élőknek Magyarországon

Sérelemdíj egyezségek – könnyebb jogkeresés a migrációban élőknek Magyarországon

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nemzetközi sajtóból is ismert a kultúrális szokások, vagy nyelvi nehézségek miatt bekövetkező személyiségi jogok megsértése, amely közvetlen anyagi károk helyett nehezebben forintosítható hátrányokkal jár a jogsértett számára.

Európában, Magyarországon felek maguk választhatják a bírósági utat, vagy az igazságügyi közvetítő, egyezségi szakértő vezetésével a közöttük lefolytatott közvetítői eljárás szabályait.

Új Ptk. új szabályai találkoznak a sérelemdíj egyezségi mediáció esetében az ADR újszerű eszközrendszerével a jogkereső emberek előnyére.

Új PTK. – a gyakorlatban

Az ügyfélbarát reálmediátor eljárás, az ügyfélhez szakmai és semleges vezető igazságügyi közvetítő az egyezség kialakulásában érdekeltek, akár a vitában álló felek.

Személyiségi jogok sérelme esetén általában 1-2 mediátori üléssel az egyezség és a sérelemdíj mértéke kompromisszummal létrehozható.


Perek közben és perek előtt a sérelem egyezségi szakértő mediátor a vitarendezés szakértője az ügyfelek előnyére!

Bírósági peres mediátor eljárása a bírósági per közbeni (tárgyalások között bíróságtól függetlenül szakmai szereplőként) jogvitarendezés teljes eszközrendszerét jelenti.

SÉRELEMDÍJ – EGYEZSÉGEK SZAKSZERŰEN

Igazságügyi közvetítői eljárás, vitarendező reálmediátor eljárás peres eljárás előtt, peres eljárás közben nagy mértékű előnyt hordoz magában a jogsértettek számára a jogkeresés folyamán a személyiségi jogok megsértései ügyeiben, sérelemdíj egyezségeiben.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.