Főoldal » Az imádságról

Az imádságról

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Megfigyelted már, hogy az imádkozás nem mindig megy úgy, ahogyan ahogyan szeretnéd?

Hányszor érezted azt, hogy erőtlenül, erőszakkal jönnek ki a szavak a szádból? Hányszor imádkoztál az eszeddel és nem a szíveddel? Mennyire zavaró ugye, hogy imádkozás közben nem érzed magadat Isten jelenlétében és a szavaid elszállnak, de nem messze, hanem szinte a lábad előtt hullanak le? Erőtlennek érzed magad, hitedet, és az imádat pedig hiábavalónak?

Lehetne folytatni a kérdéseket. Sokan azt hiszik, könnyű imádkozni. Bizonyos fokig igazuk van. Azonban jól imádkozni nem könnyű. Pedig fontos, hogy jól imádkozzunk, mert a keresztények legerősebb fegyvere a hittel elmondott imádság. Miért? Azért mert akár hiszi valaki, akár nem, Isten minden imádságot meghall. Mint oly sok minden, az imádság legnagyobb ellenségei is, a hitetlenség, vagy a kicsiny hit, illetve a formasággá válás.

Mikor tud élővé válni az ima?

Akkor, ha az Istennel való kapcsolatra igazán vágyok, kész vagyok megnyitni az életemet, problémáimat, örömeimet Isten előtt és ami nagyon fontos, hagyom, hogy Isten Lelke vezesse a számat. Véleményem szerint az nem motiváltság az imádkozás elkezdésére, mert úrrá lett rajtam a félelem, vagy mert valami nagy bajban vagyok. Nyilván ilyenkor is kell imádkozni, de „nem csak ilyenkor”. Miért nem? Azért mert nem a hitem, nem az Isten szeretete vezet, hanem emberi érzelmek, amelyek valóságban ilyenkor sem az az Istennel keresik a kapcsolatot, hanem menekülni akarnak az adott helyzetből. Ez bizony egoizmus és önzés. Az ilyen imádkozás közben a szemünk nem Istenen függ, hanem a problémánkon, félelmünk tárgyán.

 

O. Hollesby mondta, hogy: „ az imádkozó szívnek első és legbiztosabb jele kétségtelenül a tehetetlenség. „

 

Vagyis ne mi akarjuk megoldani a problémáinkat és nem adjunk Istennek sem ötleteket, hogy hogyan oldja meg. Bízzuk Istenre a dolgot, beismerve, felismerve saját tehetetlenségünket, korlátainkat. Hogyan is mondja az Ige?

„Nem hatalommal és nem erőszakkal, hanem az én Lelkemmel-mondja a Seregek Ura.”

(Zak. 4.6b)

 

Lehet, hogy mást választ vársz, int amit kapni fogsz, sőt az is lehet,hogy úgy érzed, meg sem lettél hallgatva. Mit mond az Ige? „Amit én teszek, azt te most még nem érted, de később majd megérted.” (Ján 13: 7 )

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.