Főoldal » Beteg és panasz! Egészségügy vagy betegügy!

Beteg és panasz! Egészségügy vagy betegügy!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Egészségügy területén a beteg élete, beteg útja, halál és gyógyulás megtörténte egyre tudatosabban zajlik az egészségügyi dolgozók, de a betegek és jogi képviselőik, betegek és érdekvédőik, jogvédőik részéről.

Orvosi hiba, beteg sérelme szempontjából a gondosan észlelt és kezelt betegpanasz megelőzheti a betegek pereit, kártérítési igényeit.

 

1997.évi CLIV. törvény részletes kereteket teremt a betegek számára a betegpanasz, beteg jogsérelem közléséhez.

 

Egész országból a legszínesebb esetek, szomorú betegpanaszok érkeznek az első megbeszélésekre jelentkezőktől: Elmaradt kezelések, irreálisan hosszú vizsgálat nélküli várakozások,de holttest kiadása jogsérelmesen is előfordul stb.

 

Betegnek lenni, önmagában számos hátránnyal jár.   Betegjogok éppen a betegséggel együtt megélt hátrányos helyzetekben kívánják biztosítani a betegek fontos jogait!
 
Irodánk egészségügyi diplomás szakember, orvos, szakápoló, ügyvéd, betegjogi képviselő szakmai munkáján alapul, ahol a beteg az első, a jogsérelmek közösen kerülnek megbeszélésre, hogy a felesleges pereskedés akár kórházzal, akár orvossal elkerülhető legyen.
Tapasztalat betegpanasz ügyeiben és a kórházak gyakorlata, hogy a panaszkivizsgálás a kórházak főigazgatójának hatáskörébe tartozik.
Érdemes a részletes permegelőző szakmai konzultáció után közösen mérlegelni a valós és vélt sérelmek szétválasztását.
Beteg sérelme, panasza és a jogvita rendeződése a megfelelő írásos felhívás nyomán tud megfelelő módon megkezdődni!
Konkrét esetek azonban megrázóak, számos panasznál a permegelőző ADR eseti orvosi szakvélemény fontos részlet, a beteg döntései előtt!
Több tízéves egészségügyi szakmai tapasztalattal foglalkozunk az egyes beteg panasszal!(Forrás: A betegek szakmai magazin)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.