Főoldal » Egészségügy trend és terápia – Mit tehet a beteg?

Egészségügy trend és terápia – Mit tehet a beteg?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mi az egészségügyi trend ma?  Hol vannak a beteg jogai, ha baj van?

Betegek panasza nehezen talál utat, amikor a beteg kárai tételesen az egyezségek előtti vitarendezés, vagy bírósági ügy előszobájának számító ügyvédi levelezés tárgya.

 

Beteg és panasz ma összetartozó jelenség két oldala lett!  A beteg várólista megterhel minden beteget, s az egészségügyi szolgáltató orvosait, szakápolóit.

 

Magyarországon a betegek panaszai bőven meghaladják a tízezres számosságot, benne halál utáni hozzátartozói bele nem törődések, fogorvosi kezelések kártérítései, de a nőgyógyászatok hangneme, a szemészeteken a lézerműtét utáni visszamaradt állapotok, élő témái a beteg jogos panaszainak.

Életmód fontosabb ma, mint a gyógyszer jóval később!

 

Igazsághoz tartozik, hogy a betegek panaszai a vélelmektől, tévedésektől, vagy már előre elmondott kockázatok vitatásától sem mentesek.

 

Bizalom kell, hogy áthassa az orvos, szakápoló és a beteg viszonyát. Bizonyított orvosi durvaság, vagy lelketlenség minimum vitarendezése a beteg megkövetése, tapasztalataink szerint a betegek felháborodása nagy többségben morális jellegű.

 

 

Egészségügyi trend ma Magyarországon a szélsőséges helyzetek és ellátási állapotok trendje.

Hozzánk forduló betegek élete, hozzátartozói sorsa másként alakult volna, ha az adott vidéken jobb az alapellátás, vagy nem marad el a gyógyulás esélye, ha rövidebb a várólista.

 

Hol kezdődik az egészségügyi trend visszafordítása?

 

Egyenlőtlen egészségügyi ellátás, hatványozza a betegek súlyos jogsérelmeit, a jogvitát a beteg és egészségügyi szolgáltató között! Ez tükröződik a betegek jogai közösségi lehetőségében.

 

Jó színvonalú háziorvosi ellátás a betegek panaszait lecsökkenti, betegek életét meghosszabbítja.

 

Háziorvos jó munkája sem mindig   tudja megoldani azonban, a téves kórházi diagnózis,az elmaradt kezelések, megelőzhető halálesetek ügyeit.

Forrás: Betegek sorsa – beteg élete szakmagazin)

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.