Főoldal » Gondolatmorzsák

Gondolatmorzsák

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Két dolgon gondolkoztam tegnap este és ma reggel.

Egyik, amit a lakótársam mondott, hogy: “Kutyából nem lesz szalonna”. A másik, hogy “Hívő ember ebben az életben kerül a legközelebb a pokolhoz.”

Az elsővel kapcsolatban csak egy gondolat, Louis Evely után szabadon (szerzetes feleség és család nélkül, de irigylésre méltóan tisztán látja a kapcsolati igazságokat): …Amikor kimondjuk valakiről, hogy ismerjük, abban a pillanatban megöltük. Megöltük, nem hagytuk, hogy élő maradjon, hiszen elvettük tőle a lehetőséget a változásra…”

A másikkal kapcsolatban egy saját felismerés:

Mi hívő emberek mindig a legjobbat várjuk minden helyzettől. Mintha a fenti igazságot kikapcsolnánk, és tudat alatt arra várnánk, hogy minden úgy is szép és jó lesz. Ez igaz is. 1000 kívánt dologból minden 1000. meg is valósul. Nem jönnek a dolgok azonnal, ami nem baj. De néha az ember a 997. próbálkozás után megelégeli és hagyná az egészet a francba… – ami normális és emberi. De egyrészt ez a világ nem az “ideális”-ról szól, tehát nem várhatjuk, hogy ideálisan fognak alakulni a körülményeink, másrészt, ha mi már a 997. próbálkozásnál feladjuk, nyilvánvalóvá válik, hogy 1000.-edjére nem miattunk sikerült.

Lehet a másikon való töprengésre nekem nagyobb szükségem volt, mint az olvasóknak. :) Istenem, talán ennyire lehetek önző. :)

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?