Főoldal » Hogy is van ez?

Hogy is van ez?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

“Hogy ne éljek, hanem Krisztus éljen általam” – kritizálta az utolsó mondatom egyik leglelkesebb olvasóm és vitapartnerem. Én pedig elkezdtem írni a választ hozzászólásban, mikor rájöttem, hogy ezt jobb külön rovatba inkább – annál is inkább, mert aktuális is.

Nos, az idézőjeles mondat esetében legtöbbször én sem értek egyet magammal, ezért örülök, hogy szóba hozta. :)

Hogy miért, az itt a kérdés! … A legtöbb ember – ahogy én is – fél átadni az irányítást és önmagát, mert attól fél, hogy Isten csak erre várt, és mint valami gonosz, megkeseredett, zsugori öregúr, jól kitol az örököseivel, velünk. Sajnos legtöbbször én is azon kapom magam, hogy így érzem… Az igazság mind e közben pont az ellenkezője, vagyis, hogy igen, már alig várja, hogy átadja magát az ember, de pont azért, mert Ő akar adni, meg akar áldani… és addig nem tudjuk ezt fogadni, míg az kezünk tele van (minden más oda nem illő dologgal). Viszont, ha nem gondolkodnánk folyton csak magunkról, észrevennénk a fától az erdőt és felismernénk, hogy az életünk legtöbb történésének mi vagyunk a kedvezményezettjei!

…Csak… az “áldásözönhöz” kell még egy dolog, amit a következő bejegyzésemben fogok kifejteni, stay tuned :) avagy ne kapcsoljanak más csatornára!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.