Főoldal » Időn kívül

Időn kívül

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nehéz írni, utoljára majd egy hónapja szóltam. Azóta sok mindent mutatott a Jóisten, és próbáltam arra figyelni, ezekből mit érdemes megosztani, mi az, ami valóban építő lehet másnak is. Tényleg nem tudom, hogy hol kezdjem, mert annyira tele van a szívem, úgyis mondhatnám, túlcsordul mindazzal, amit megláttam, megtanultam, megtapasztaltam.

Az idő telik, én egy hónap múlva 30 leszek. Ennek ellenére egyre inkább az időn kívül állónak érzem magam.

Az embernek annyi terve van, annyi pont a világban, a közvetlen környezetében, ahova nézhet, ahova néznie kell. Mert ennyi idősen már itt meg ott kéne tartani, ezt meg azt felmutatni. Te pedig csak vársz és vársz. Közben csinálod, ami jön: tanulsz, beszélgetsz fura emberekkel, bizonyságot teszel a legváratlanabb helyzetekben, Nagyit látogatsz, gyerek-felvigyázol, főzöl, imádkozol, időt töltesz a Jóistennel, ajándékokat készítesz. Persze, közben álláshirdetéseket figyelsz, pozíciókra jelentkezel, interjúkra jársz és megteszel mindent, amit tudsz, hogy újra munkád legyen.

Az idő pedig olyan relatívnak kezd tűnni egy idő után. Az életed teljesen máshogy kezded látni… Úgy érzed, egy évezred telt el, pedig csak valamivel több, mint három hónap. 

Az ember a hitnek és bizalomnak egyre mélyebb régióiban találja magát, saját belsejének egyre inkább a velejére, magjába száll. Egyre világosabban látja saját magát és korlátait, és egyre inkább elhiszi, hogy a további életének sikere mennyire nem csak a saját kezében van… Hogy mik azok a dolgok, amik távol tartják az álmai megvalósulásától. Más dolgokat kezd fontosnak látni. Beszélni is egyre kevésbé akar. Egyre kevesebb határt érez maga és a Mindenség között. Egyre kevésbé vannak saját tervei. Egyre inkább és egyre több mindent el tud engedni – a fontos dolgokat is.

És egyre inkább átalakul. Talán ez a lényeg.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.