Főoldal » Nem félek

Nem félek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Pár nap az élet. Pár hét. Annyi minden dőlhet el ez alatt az idő alatt. Olyan nagy a tét… És mégis. Soha nem voltam még nyugodtabb. Szinte ijesztő… mintha tudat alatt elfelejtettem volna, miről is van szó. Mintha nem lenne világos, hogy minden kockán forog, amiért eddig dolgoztam, tanultam, hosszútűrtem. 10 év. Úgy érzem, ez a tét. És még sokkal több. 

Valahogy megértettem, hogy a békesség, a hála, a megelégedettség nem periodikus dolgok. Ez az egész élet nevű valami nem olyan, mint egy boxmeccs, hogy át kell vészelni x menetig, utána már királyság van. Inkább olyan, mint egy véget nem érő vitorlázás a nyílt tengeren. 

Hirtelen világos lett, hogy semmi sem volt véletlen, nincs mit szégyellni, ma már holnap van, az élet elkezdődött. Minden a legjobb úton megy, akármi is fog történni. 

Semmi biztos, semmi látható nincs a szemem előtt. A reményeim vannak, az álmaim… Amik ugyanolyan könnyen romba dőlhetnek, mint eddig is bármi. És mégis. Ezzel együtt is vagy épp ennek ellenére…

Olyan, mint az a youtube-os klipp: van egy ember egy szőnyegen áll, amit kihúznak alóla… aztán jön egy újabb szőnyeg és még egy újabb, minden szőnyeg más névre hallgat, van “egzisztencia”, “család”, “barátok”, “szerelem”, “hobby”, stb. Az utolsót nem lehet a főhős animált figura alól kihúzni. A felirat rajta: “Isten”.

És bennem már csak hála marad, szeretet, BIZALOM és HIT – akármilyen csöpögősnek és közhelyesnek is hat mindez.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.