Főoldal » Örökség, öröklés próbára teszi az embereket, az emberi méltóságot!

Örökség, öröklés próbára teszi az embereket, az emberi méltóságot!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A családok a mindennapokban komoly veszteségeket élnek meg, ebből következik, hogy az öröklés, örökség felértékelődött az egyre idősödő népesség okán.

Nyugodtan megfogalmazhatjuk a leendő örökösök személyes előadásai, saját örökségi problémáik elmondása alapján, hogy rokonok között az örökség próbára teszi az emberi méltóságot!

Ma az új Ptk. változásai miatt rengeteg a vélelem, a félreinformáltság az örökösök részéről, azonban az öröklés vagyontárgyai is egyre sokrétűbbek. (Yacht, veteránautó, üzletrészek, külföldi ingatlan stb.)

Meghatározó az örökösök számára annak ismerete, hogy a rengeteg adósság, rengeteg volt devizahitel, ma forintosított hitel erősen jelen van az örökségek nagyobb részében!

Örökség visszautasítása törvény adta lehetőség, de az örökös számára a szerteágazó örökségek miatt fontos a megfelelő érdekvédelem, szakértői információk ismerete. (Pl. Cég értéke, üzletrész értéke,külföldi ingatlan értéke stb.)

Számos esetben a hagyatéki leltár első változata nem tartalmaz minden örökség alá tartozó vagyontárgyat.

Jelentősége van az információgyűjtésnek, az elhunyt életvezetési körülményeinek áttekintése. (Alig ismert legénylakás vidéken, hobbi tanya horgászáshoz stb.)

Öröklés ma Magyarországon megnyílik az örökhagyó halálával. Örökséget ekkor megszerzi az örökös.

Az örökség visszautasítása valós lehetősége a törvényes örökösöknek, de ugyanúgy nyitott lehetőség a végintézkedés alapján örökösnek! (Alacsony értékű ingatlan, magas hitellel tipikus esetei stb.)

Örökség visszautasítása szakmai tapasztalataink szerint csak végső megoldás, a megállapodások, részleges örökségi vagyon, örökölt ingatlan értékesítés kivezethet a teljes örökség elvesztéséből. (Felújítási költségek felmérése szakértőinkkel stb.)

Emberi méltóságot próbára tevő, amikor az egyik örökös vitatja a hagyatéki leltár teljességét, vagy a méltányosság nem érvényesül az örökösök közötti megállapodásokban, vitákban!

Hasonlóan sok a tévedés, ebből fakadó indulatok az élettársak, vagy túlélő házastárs eseteiben!

Élettársak számára önmagában az új Ptk. bizonytalanságot, kevesebb jogi elismertséget teremtett meg.

Mozaikcsaládok száma megemelkedett, itt az örökösök és elhunyt vér szerinti viszonya sokszínű.

Élettársak mellett, leszűkült a túlélő házastárs számára az örökhagyó halála után fennálló haszonélvezet biztosítása! (Ma már az új Ptk. csak az örökhagyóval közösen lakott lakásra, családi házra biztosít ilyen lehetőséget.)

Különösen komoly nézeteltérések forrása, hogy a volt házastárs az örökségben egy gyermekre jutó örökségre tarthat igényt, függetlenül a haszonélvezet jogáról az általa lakott (előzetesen közösen lakott) ingatlanon!

Rossz viszony gyermekek és volt házastárs között az emberi méltóság számos sérelmét hozza létre – gyakorta félreértések miatt!

Az örökséggel kapcsolatos indulatok, problémás ügyek száma a szakembereink részvételével lecsökkenthetőek, lezárhatóak! (Mennyit ér a számla nélkül épített ingatlanba adott munka és építőanyag stb.)

Bírósági per elindítása csak végső esetben lesz indokolt! Pontos információkkal, részletes szakértői véleményekkel a megállapodás az örökösökkel, túlélő házastárssal könnyebb!

Kérjen időpontot: 06-302-164-102 (10-18h munkanapokon) Jelentkezzen be e-mail-ben: ugyek.perek@index.hu Budapesten és vidékről érkezve!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.