Főoldal » Pápahírek – menjen, vagy maradjon?

Pápahírek – menjen, vagy maradjon?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Érdekes és elgondolkodtató hírt közölt az MTI a múlt héten a Vatikánból XVI. Benedek további tartózkodási helyét illetően. Bár a korábbi jelek szerint a pápa mielőbb távozni készült, most mégis az államban maradását erősítik. 

Úgy látszik, lemondása után a pápa akarata most az egyház érdekeivel áll szemben, és továbblépése bölcs megfontolás tárgya lesz. Komoly dilemmát okoz ugyanis az illetékes elöljáróknak az a tény, hogy az egyház feje hirtelen civil lakossá válik, magával cipelve az egyház minden belső titkát, információit, ügyét. 

Egyértelmű, hogy a katolikus egyház nem szeretné, hogy Joseph Ratzinger hazájába visszatérve egy német kolostort új zarándokhellyé tegyen. A vatikáni források úgy látják, hogy a pápa személyes biztonságát is helyben tudnák a legjobban és legolcsóbban megoldani. 

A maradást alátámasztó harmadik indok a legrejtélyesebb. Idézem: 

„A harmadik, hogy lemondása után a pápa ne legyen kitéve annak, hogy esetleg büntetőeljárást indítsanak ellene a katolikus egyház tagjai által elkövetett szexuális bűncselekmények miatt. XVI. Benedek ellen egyetlen ilyen ügyben sem indult eljárás. 

A Vatikán saját közlése szerint nem számít rá, hogy előállna egy ilyen helyzet, ugyanakkor nem is zárja ki teljesen azt.” 

Nos, ezek után mindenki döntse el maga, hogy a fenti mondat vajon fenyegetésnek tűnik-e a pápai államot esetleg elhagyó Joseph Ratzinger számára. Mindenesetre ezután a visszavonult pápa csak a Vatikán területén fog a jövőben teljes védelmet és előjogokat élvezni.

Forrás: http://kulfold.ma.hu/tart/cikk/b/0/162146/1/kulfold/Vedettseget_elvez_ha_a_Vatikanban_marad_a_papa?place=srss

Kép: www.keresztalja.ro

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.