Főoldal » Süssél nekem pogácsát!

Süssél nekem pogácsát!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Éreztem, hogy valami nem ok. Ahogy egyre jobban elmélyedtem a csendben, egyre csak azt hallottam, “Süssél nekem pogácsát!”. 

Ez egy átvitt értelmű kijelentést rejt. Illést a nagy szárazság idején Isten egy özvegyasszonyhoz küldte, hogy az gondoskodjon róla. Az asszonyt megkéri, hogy süssön neki pogácsát, mire az asszony elmondja, hogy annyi lisztje és olaja, van hogy egy falat pogácsát süssön magának és a fiának, hogy utána meghaljanak (feltehetően éhen – a szerk.). És jön egy idegen egy jött-ment, aki azt kéri, nem, nekem süsd meg azt a pogácsát, amit magadnak sütnél életedben utoljára! (Miután megsüti és Illés megeszi, Isten olyan csodát cselekszik, ami után az asszonynak és fiának soha többé nem kell éheznie.)

Hát ezt érzem én is most. Az elmúlt másfél év olyan jó volt, 2012 áprilisától 2013 áprilisáig éltem meg életem legszínesebb, legsikeresebb évét. Aztán jött valami, és vége lett. Máshova kerültem, megint mindent újra kellett kezdeni. És látszólag nem volt miért. Átmenetnek tekintettem, hisz már nem sokára jön az a másik, amire vágyom. 

Amit most csinálok, abban nincs semmi dicsőséges. Nem vezetek senkit Istenhez, nem csinálok olyat, amitől bárkinek az élete jobb lenne, sőt! A polgári jog Máté-effektusának megfelelően a gazdagabbak gazdagabbá tételéhez járulok csak hozzá… És még akkor is így van, ha ez nem tart örökké!

Igen, ez lehet igaz, csak nem lehet így élni! Minden csak egyre rosszabb lesz, mert az embernek nem lesz elég a világ összes almája sem, ha mindig is körtét akart…a jelen nem tud a múlttá válni.

“Süssél nekem pogácsát!” Hogy? Miből? Nem látod, Uram, hogy nincs SEMMIM? Mindent elvettél, ami nekem számított! Csapatot, barátokat, szolgálatot, gyülit, szeretett személyt, MINDENT! Még saját magamat is, hiszen már nem vagyok a régi. Régen sokkal kellemesebb ember voltam. Lehet, hogy kicsit zűrzavaros, kaotikus, de kellemesebb…

Lassan már a reményt is…

-Miből süssek neked pogácsát most?
-Abból, amid van!
– De az SEMMI!
-AZT add nekem, AMID van!

-Már csak az imáim vannak, és szeretet az emberek iránt, Uram…

… 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.