Főoldal » Abode Flash CS5 – Animációk vezérlése, avagy a Motion Guide

Abode Flash CS5 – Animációk vezérlése, avagy a Motion Guide

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 Nézzünk meg egy alapfunkciót, vagyis hogy hogyan vezéreljük animációinkat !

Ez egyfajta előkészület lesz, mert a következő postom már akár egy várva várt PRELOADER is lehet!

De még előtte Motion Guide!

 

Tessék : 

 

Nyissuk meg a Flash szerkesztőt, rajzoljunk egy tetszőleges alakzatot. Kattintsunk a Pencil toolra, majd tetszőleges színnel és méretben egy új rétegen rajzoljuk meg azt a formát, amit a movie klipes objektumunk követni fog. Ezután az Eraser toollal, nagyítsunk rá az ábránkra, és most a kezdő és a végpontot fogjuk megalkotni, ezért töröljünk ki egy kis részt az előbb megrajzolt ábrából. Kattintsunk ezen a rétegen jobb klikkel, majd az Add motion guide-ra klikkeljünk. Ekkor láthatunk már egy újabb ikont. A ceruzás réteg első frame-jét vigyük fel a guide rétegére, húzzuk egyszerűen feljebb. Ezután kattintsunk az üres rétegünkre, válasszunk ki egy színt és rajzoljunk valamilyen kis ábrát, jelöljük, nyomjuk meg az F8-at, a felugró ablakban válasszuk a movie clipet, nevezzük el. Ezután kattintsunk a Selection toolra, majd kattintsunk az ábránkon belülre, tartsuk lenyomva az egérgombot és húzzuk a vonal közelébe a movie clipet, ami automatikusan rá fog ugrani a megrajzolt vonalunkra.
Ha ezzel megvagyunk, kattintsunk egy tetszőleges képkockára, a legfelső rétegen nyomjuk meg az F5-öt, az alatta lévő rétegen nyomjuk meg az F6-ot, a legalsó rétegen újra az F5-öt. Az utolsónak megrajzolt ábránk rétegén, az utolsó képkockára kattintsunk, majd az ábrát húzzuk semleges területre. Ismét kattintsunk rá, majd a karikán belülre kattintva, és az egérgombot nyomva tartva jelöljük ki a végpontot.
Kattintsunk az első kulcskockára a movie clipnél, válasszuk a Twin/Motion Twin menüpontot, és pipáljuk ki az Orient to path opciót, és el is készült az animációnk.

És lám’ arra megy amerre akarjuk!

 

Csodás !!

Akkor jöhet a PRELOADERRRRRR!!  

Köszönöm a figyelmet! Találkozunk még!

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.