Főoldal » Email eldobva

Email eldobva

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Előző cikkem azzal fejeztem be, hogy a megoldás majd ezután érkezik.


Nos, a fő probléma a levéllel az, hogy a levélkövetési napló alapján „550 5.6.0 CAT.InvalidContent.Exception: InvalidCharsetException, Character set name (UNKNOWN) is invalid or not installed.; cannot handle content of message” hibaüzenettel be sem fogadta. Erre megoldást elvileg már az RU4-ben érkezett KB2394554 folt tartalmazza – a valóságban azonban nem segített.


Megpróbáltam egy magyar Exchange MVP segítségét kérni (köszi, JoeP J), utánanyomozni, hogy milyen karakter-kódolást is akar az adott levél, de zsákutcába futottam: ISO-8859-2, azaz az alap magyar kódolást. Mivel a kiszolgálón magyar nyelvű SBS 2011 van, a kimenő levelek is ilyen kódolással mennek ki, nem teljesen értettem a dolgot.


Közben a fórumon is feltették tegnap a kérdést, így ezek szerint nem egyedi a probléma. Mint ott is írtam, az eredeti ötletem az volt, hogy kivárom az RU6-ot (jobb lett volna az SP2 J), s majd utána PSS. Ám mivel a kérdező vállalta, hogy feldobja a labdát MS-nek, így valószínűleg felgyorsulnak az események… Természetesen a megoldást ide is meg fogom írni.


(Forrás: Asteriksz blogja)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.