Főoldal » FACEBOOK OLDAL A GYAKORLATBAN

FACEBOOK OLDAL A GYAKORLATBAN

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az előző bejegyzésemhez (Miért fontos a Facebook regisztráció?) most nem folytatást írok, hanem a távlati célokról írok egy rövid bemutatót. A sikerről szóló bejegyzésemben (A siker első követelménye: célok meghatározása) írtam arról, hogy fontos meghatározni a célokat.

Facebook regisztrációt követően felépítjük a saját kapcsolati hálónkat a már meglévő ismerőseinkből, majd új ismerettségeket kötünk az ismerőseinket referenciaként felmutatva, Ez történhet a saját profilunkkal, de történhet csoport vagy oldal létrehozásával. Mindkét lehetőség rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal, ezért a döntés nehéz. A tapasztalataimra hagyatkozva mindenkinek az oldalt javaslom, mert sokkal könnyen formálni, egyedivé tenni vagy éppen kezeleni.

 

Facebook oldal a gyakorlatban facebook social media

 

A FACEBOOK OLDAL ELŐNYEI

Létrehozhatunk saját füleket: minden olyan funkció megvalósítható, ami egy weboldalon. Beszélhetünk regisztrációról, képgalériáról, videó vagy audió lejátszóról. Mindent beintegrálhatunk, amit a programozóink képesek megvalósítani.

Készíthetünk ajánló dobozokat (Like box): ezen az oldalon is el van helyezve kettő a monitor alján(MLM – Arquebusade víz és az MLM építők). Ez azért hasznos, mert nem kell fenn lenni a Facebook-on, hogy egy-egy oldalt likeoljunk (belépés szükséges hozzá, de ezt úgyis felajánlja a rendszer). Itt megjelenhet az oldal követőinek a száma, arcképpek (ez opcionális), emellett megjelenhet a hírfolyam is(fontos, hogy a hírfolyamban olyan információkat is közöljünk, amik az oldalon nem jelennek meg).

További előnyök, hogy integrált képgaléria, fórum és üzenőfal alapfunkciónak számít. Sokan készítenek hozzá alkalmazásokat, amiket fülként/menüpontként hozzáadhatunk.

 
Facebook oldal a gyakorlatban facebook social media
 

MIÉRT ÉPPEN A SZERELEM?

Szerelmes szívek bloghoz készített oldalunk már számottevő LIKEolóval bír, ezért is kezdem ezzel. Megtaláltuk a megfelelő témát (aktuális, mindenki volt már szerelmes vagy lesz majd szerelmes és még sorolhatnám a témaválasztásunk alappilléreit).

 

HOGYAN NÉZ KI A FACEBOOK LIKE BOXA?

A blogon látható (jobb oszlop teteje) like boxon rajta van az alap LIKE button és az oldal neve, emellett a LIKEolók profilképe is megjelenik (nem mind csak egy kis ízelítő). Sajnos ide nem tudtam beilleszteni a LIKE boxot, mert csak html engedélyez (a LIKEbox javascriptként vagy XFBMLként lehet csak beágyazni).

Az oldal népszerűségének növelése

Itt megtaláltuk a tökéltes célközönséget. Napi rendszerességel frissítjük a tartalmat a rajongók kéréseit is figyelembe véve. A blog teremtette meg az igényt a Facebook oldalra, ami mára már túlszárnyalta a blogot, így a tartalom frissítése inkább a Facebook oldalon történik – a blog sem merült feledésbe, csak kevesebb időt, jóval kevesebb időt szánunk rá.

 
Facebook oldal a gyakorlatban facebook social media
 

FELSŐFOKON A SZAKMAI BLOGMAGAZIN

Már november óta sokat dolgoztam a Felsőfokon Mérnöki és Műszaki szakmai területStift Andrással és Sallai Mátéval (ők szerkesztik az Informatika szakmai területet) február óta a Facebook oldalt kezeljük és a fejlesztésekben is sok munkánk van.

A hangsúly most a Felsőfokon.hu Hivatalos Facebook oldalán van. Nehéz dolgunk volt, ennek ellenére el tudtuk indítani és fokozatosan tudjuk növelni a LIKEolók számát. Sok minden hártáltat. Ehhez az oldalhoz nem tartozik LIKE Box ezért a Facebookon az ismerettségünkből kellet elkezdeni a “toborzást”. Ezt egy hírlevél kampány is segítette. Jelenleg stagnál igaz az oldal, de folyamatosan fejlődik.

A legbüszkébbek a fülekre vagyunk: igényes és egyszerű, ez jellemzi őket. Bemutatja a működő szakterületeket, valamint a csatlakozás főbb okait taglalja.

 

Facebook oldal a gyakorlatban facebook social media

 

XXX. KÖZLEKKARI KARINAPOK – ÉN ÉS A PARASZTOK FACEBOOK OLDALA

A tanulmányaimnak köszönhetően már sokadszorra vehettem rész ezen a rendezvénysorozaton. A BME KSK szakán minden évben megrendezik a Közlekkari karinapokat, idén a 30. volt. Két éve én készítem a honlapot és a pólót a csapatom számára. Idén már egy Facebook oldal is kijárt a csapatnak. Így nem kellett fórumot vagy üzenőfalat tennem az oldalra. Ráadásul mindenki számára elérhető volt (igaz ide is elengedhetetlen volt a Facebook regisztráció).


MIÉRT PONT FACEBOOK OLDAL?

Itt is a füleken van a hangsúly igaz itt nem a kidolgozottság a lényeg, hanem a tartalom és a mondanivaló. Sikerült megtermteni az arculathoz illő látványvilágot. Az Én és a parasztok Facebook oldal tökéletesen kielégítette csapatunk igényeit.

Így nyugodtan mondhatom, hogy egy-egy kampány erejére érdemes létrehozni külön Facebook oldalakat. Lehet kevesebb érdeklődő lesz, de biztos, hogy csak olyanok, akik valamilyen szinten érdekeltek a projektben.

Facebook oldal a gyakorlatban facebook social media

 

Már csak egy oldal maradt hátra, amit szeretnék bemutatni: Érettségi én így szeretlek

Ez is egy Érettségi tételeket gyűjtő blog hatására készült. Sajnos a blog már nincs a potenciális találatok között egy hibás SEOzási kisérlet miatt, de ennek ellenére még minidg fel tud mutatni pár aktív látogatót/felhasználót. A nagy adatbázis miatt sokan vissza-vissza térnek, esetleg ajánlják is az oldalt.

 

MIT NYÚJT EZ A FACEBOOK OLDAL?

A közösség erejét. Szerencsére sokan vannak, akik már leérettségiztek vagy éppen benne vannak a tanulásban és meg tudják osztani anyagaikat, tapasztalataikat.

 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA (SOCIAL MÉDIA)

Nem kell egyedül küzdeni, nem kell egyedül szenvedni, met valaki mindig segít és támogat. Az üzlet terén hasonló előnyöket rejt: regenget emberhez eljuthat, a véleményük (a pozitív véleményük) sokat segíthet – továbbadják a hírt, ajánlatot.

 

MENNYIT ÉR EGY FACEBOOK OLDAL?

Egy-egy Facebook oldal ára nem is határozható meg pontosan. A belefektettet idő, energia, ötlet megfizethetetlen – többnyire a kampányok érnek sokat, de egy tetszetős, felhasználóbarát kialakítás nélkül nem ér semmit az egész.


HOL LEHET FACEBOOK OLDALT KÉSZÍTETTNI?

Én és a csapatom (Stift András és Sallai Máté) mindenki számára vállalunk Facebook oldal készítést(kialakítást) és kampányok lebonyolítását. Kérje ajánaltunkat elérhetőségeinken. E-mail: Sipőcz Norbert

Forrás: FACEBOOK OLDAL A GYAKORLATBAN

Írta: Sipőcz Norbert

Kövess minket közösségi oldalakon is!

         

Iratkozz fel hírlevelünkre!

->FELIRATKOZÁS<-

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.