Főoldal » Facebunkók (3. rész)

Facebunkók (3. rész)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Üdvözlök mindenkit!

Újra itt vagyok a Fészbunkók 3. részével :-)

Előzőekben szó volt arról, hogy mi minden okosságot tanulhatnak a Z generáció tagjai Facebook Bá’-tól. Majd megnéztük, milyen hatást gyakorol a FB a tanulmányi eredményekre…hát mondanom sem kell rosszat.

A mai nap egy más, de annál inkább zavaróbb jelenséggel foglalkozok.
Ez pedig nem más, mint a különböző valótlan eseményekre való tagtoborzás!

Itt nem arról van szó, hogy ne használjuk ezt a funkciót, mert igen is használjuk, mert jó dolgog…lenne, ha egyes Fészbunkók nem rondítanának bele ebbe is.

Noooormális????
Kérdezhetnénk bártan, azotkól az em berektől akik különféle vírusokat, spamokat és egyéb káros, vagy csak simán idegesítő eseménymeghívókat küldözgetnek napi szinten több 100 ismerősüknek!

Könyörgöm EMBEREK! Ne dőljünk már be annak, hogy ha “lájkolunk” egy képet, és meghívunk legalább 100 ismerőst az eseményre, valamint meg is osztjuk, akkor nyerni fogunk egy vadi új Apple iPhone 4S-t, de még csak egy Samsung Galaxy S4-el sem fogunk gazdagodni.

A másik nagy kedvencem, amikor “Nyílt regisztráció az nCoreon” címmel napjában 20-30 eseménymeghívót kapok! NINCS ILYEN!!! Az is hülye, aki még ennyi év elteltével is bedőle ennek!

Egyrészt az nCore már számos közleménben kiadta, hogy nincs nyílt regisztráció az oldalukra!!! Nem is volt, nem is lesz.
Másrészt nézzük csak meg jobban, miből is áll ez a nyílt regsztráció!
Elnavigál minket egy látszólag nCore kinézetű weboldalra, melyet akár én is tudnék fél óra alatt készíteni és ott 2.000 Ft/sms éráért kaphatunk egy nagy adag semmit!

Pár idézet a hivatalos ncore staff-tól:

ncore írta:

“A fent emlitett kozossegi oldalon futotuzkent terjed egy esemeny, mely nCore meghivo vasarlasara osztonoz. Ez termeszetesen atveres. Az nCore csapata elhatarolodik a dologtol es a segitsegetekkel remelhetoleg el is lehetetlenitjuk a csalokat.”

ncore írta:

“Nem árulunk meghívót különböző oldalakon (például: Facebook, Google+, Twitter, stb.) és SMS-regisztrációra sincs lehetőség. Amennyiben ehhez hasonló oldalakkal találkozol, tekintsd tárgytalannak az általuk kínált lehetőségeket.”

A regisztrációra mindösszesen kétféle lehetőség van: a bejelentkező oldalon fellelhető “Meghívó igénylés” funkciót használva (korlátolt időközönként nyitjuk meg), illetve a meghívó-kóddal történő regisztráció.

Számos ilyen és ehhez hasonló csalásokkal, átverésekkel találkozhat bármely gyanútlan FB felhasználó nap, mint nap!
Így kérek mindenkit, hogy fokozottan ügyeljetek, hogy milyen tartalmat nyittok meg és mely eseményekre adtok ki pénzt, akár így sms-ben, akár bármilyen módon látatlanban!

Ha már néhány ember észbe kap a cikkem olvasását követően, már nem írtam hiába!

Köszönöm, hogy elolvasták!
Aki teheti ossza meg, hiszen épp ebben a pillanatban is futótűzként terjednek ezek a csaló oldalak!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.