Főoldal » Miért fontos a Facebook regisztráció?

Miért fontos a Facebook regisztráció?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Már többször írtam a Facebookban (a világ első számú közösségi oldala) rejlő lehetőségekről. Most szeretném megmutatni mindenkinek példákkal – negatív és pozitív példákkal egyaránt -, hogy miért is ragaszkodom, ennyire ehhez az oldalhoz.

Gondolom mindenkit csak az előnyök érdekelnek. Ez csak természetes. Miért is akarnánk egy olyan dolgot, aminek nincsenek előnyei?

Nem veszünk meg olyan öltönyt, ami nem áll jól; nem veszünk olyan napszemüveget, ami nem véd az UV sugárzástól; nem veszünk olyan autót, ami a következő kanyarban lerobban. Ezeket átfordítva az internet nyelvére: nem regisztrálunk olyan oldalon, ami nem nyújt nekünk semmit, semmi olyat, amivel regisztráció nélkül ne rendelkeznénk.

Rengeteg olyan dolog van, amiért az emberek hajlandóak regisztrálni

Itt vannak az online játékok: állat nevelgető, kvíz játék, szerencsejáték. Vannak online csevegők: chat szobák, fórumok, hozzászólások egyes cikkekhez. Meg kell említenem a társkeresést is. Rengeteg erre a témára specializálódott oldal létezik: szexpartnert; feleség, illetve férj kereső oldalak; egyszerű párkereső oldalak; egyes társadalmi csoportok vagy egyes kultúrák, esetleg zenei stílus alapján elszeparált társkereső weboldalak.

Írjon egy hozzászólást az, aki már kipróbálta a társkeresőoldalak szolgáltatásai!

Annak még jobban örülnék, hogy ha sikerélményt tudna leírni valaki. Az emberi kapcsolatok leegyszerűsödtök az internetnek hála. Könnyebb megtalálni az olyan embereket, akik hasonlóan gondolkodna és/vagy azonos a felfogásuk, gondolkodásuk.

Mit ad a Facebook? Mivel több a Facebook, mint bármilyen más szolgáltatás?

Aki még nem felhasználó nem tudhatja, hogy mi folyik a színfalak mögött. A google már érzi a vesztét, így megjeleníti a találati listájában a Facebook által generált tartalmakat. Sok esetben regisztráció nélkül és böngészhetünk a Facebook adatbázisában, igaz rengeteg korláttal.

Nem láthatjuk a felhasználók által blokkolt tartalmakat – regisztrálnunk kell és létre kell hoznunk az online kapcsolatunkat a rég nem látott ismerősökkel, így egy teljesen új élményben lesz részünk.

A Facebook regisztráció előnyei

A Facebook regisztráció nem csupán az ismerőseink tartalmainak láthatóvá válása miatt érdekes. Sokan már életformának tartják a Facebookot, minden interneten töltött idejükben online vannak, hogy bármelyik ismerősük írhasson nekik, illetve ők is bárkinek írhassanak, aki éppen online van.

Azonnali üzenetküdés

Ezt a funkciót használják a legtöbben és a legtöbbször. Leírtam, hogy az egyes emberek miért regisztrálnak oldalakra. Az egyik kiemelt kategóriám pont ez volt – a chat, vagy fórum. A Facebook chat fontos része a közösségi oldalnak, ezzel szerzett lépéselőnyt a google vagy egyéb szolgáltatók előtt.

Mi a Facebook sikerének a titka?

Begyűjtötte az embereket és összehozott olyan funkciókat, amik már léteztek más oldalakon – külön-külön. Ha valaki regisztrál Facebookra 2-3 vagy akár több regisztrációját is megszüntetheti, mert itt most sok az egyben mindent elérhet. A Facebook ereje a közösség, amivel sok oldal rendelkezett – igaz a töredéke a követők száma. A Facebook napjainkra már több mint 600 millió regisztrált taggal rendelkezik és több millió alkalmazással, ami mindent lefed, amit az interneten megtalálhatunk.

Online játékok a Facebookon

Rengeteg olyan játék van, ami csak azért lehetett sikeres, mert a Facebook odatolta a hatalmas masszájának és mindig volt olyan, aki megnézte, megszerette és továbbadta. Terjed, mint a futótűz. Vannak csoportosan játszhatók és vannak egyedül játszhatók is – így sok online játékot vagy flash játékgyűjteményt hozott nehéz helyzetbe.

Közösség a közösségen belül

A Facebook lehetőséget ad saját közösség létrehozására is pl. azonos zenei stílus követők egy Facebook oldalhoz csatlakozhatnak vagy csoporttá alakulhatnak. Ezek számát nem, de a visszaéléseket korlátozzák. Ilyen csoportosulások segíthetik a cégek profitjának növelését, a lakosság összetartásának növelését, egy könyv befutását vagy éppen ki mire szeretné használni. Gyűjthetünk adományokat is, de akár saját szórakoztatásunkra és létrehozhatunk közösségeket.

Társkeresés vagy kapcsolati háló bővítése

Sokan nem csak a párkeresés miatt regisztrálnak egy-egy ilyen oldalra. Vannak olyan ismerőseim, akik szimplán csak az ismeretségi körüket szeretnék növelni, mivel itt az emberek többet elárulnak magukról és így könnyebb velük megtalálni a közös hangot.

Miért alkalmas erre a Facebook?

Egyszerű a válasz: azért mert minden kapcsolatépítéshez szükséges funkciót beintegráltak. Nem szükséges párt keresni, nem is kötelező. Mindenki arra használja, amire szeretné: partnerek, munkatársak, régi ismerősök, rég látott rokon keresése.

A Facebook kapcsolatépítő fegyverei

A fiatalok gyakran használják a megbökés (poke) gombot, amivel jelezhetnek ismeretlennek, ismerősnek. Kb. annyit jelent, hogy: szia, látlak szeretnék tőled valamit – nem feltétlenül párkeresési célzattal, de többnyire ezzel kezdődnek a kapcsolatok = bátortalan próbálkozás, amit általában egy rövidebb ismerkedés követ, amit a személyes találkozó.

A megbökésen kívül több opció is van még a Facebook repertoárjában

Mire is gondolok? Tetszik gomb, hozzászólás, üzenetküldés. A közösségi oldalak alapvetően ezekre építenek. A LIKE (tetszik gomb) speciális Facebook védjegy ezzel lehet visszajelezni az egyes bejegyzésekre, képekre, videókra, alkalmazásokra. Egy cég számára elengedhetetlen a visszajelzés, de egy céltudatos gyönyörű nő is elvárja, hogy egy jól sikerült képére érkezzenek a férfiaktól az elismerések több száz like formájában.

LIKE

A fejlesztések során szándékosan hagyták ki az ellentétét, mert a gyártók, cégek számára a rossz Facebook reklám halálos is lehetett volna. Sokan nem csak azt nézik, hogy mennyien szeretik, használják az egyes termékeket, hanem azt is hogy mennyien vannak ellene. Egy ilyen statisztika azért lehet veszélyes, mert az egy millió pozitív visszajelzést a 3 millió negatív visszajelzés földbe döngölné.

Ez nagyjából a vásárlók félrevezetéseez a Facebook és a cégek érdekes is. Ha eltűnne egy-egy cég az bevételkiesést jelentene mindenkinek. A lavina megállíthatatlan lenne és a Facebook elveszítené nehezen megszerzett pozícióját.

A levelezés és a hozzászólások

A levelezés a google terepe volt, de hamarosan ez a funkció is bele lesz integrálva a Facebookba. Eddig csak a regisztrált tagoknak, hamarosan bármelyik e-mail címre lehet üzeneteket küldeni. Ehhez a kommunikációhoz venném hozzá azt is, hogy mindenhez lehet hozzászólást írni – persze csak a megfelelő jogosultságokkal. Ilyen jogosultságok: ismeretség megerősítése, oldal LIKEolása, csoportba való tartozás.

Amikről eddig szó volt, mind-mind azt mutatja, hogy érdemes regisztrálni. Hol vannak a hátrányok? Azokról most nem szeretnék írni. Sőt még az előnyök sorát sem fejeztem be – felsoroltam az alapfunkciókat, amik egy komplett online webirodát ad nekünk.

Facebook a saját online webirodánk

Látjuk a “csapatunkat” = ismerőseink. Tudunk kommunikálni, tudunk hirdetni. Új emberekkel kapcsolatba lépni. Leírhatjuk kik vagyunk és mivel foglalkozunk. Létrehozhatunk privát csoportokat, közösségek. Ingyenesen létrehozhatunk termékbemutató oldalakat. Mindennek előfeltétele a Facebook regisztráió.

Következő bejegyzésem egy videót fog tartalmazni, amiben bemutatok egy Facebook regisztrációt a nulláról. Ez a tartalom viszont csak a regisztrált tagok számára lesz elérhető.

Forrás: Miért fontos a Facebook regisztráció?

Kövess minket közösségi oldalakon is!

         

Iratkozz fel hírlevelünkre!

->FELIRATKOZÁS<-

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.