Főoldal » Miért fontos a keresőoptimalizálás?

Miért fontos a keresőoptimalizálás?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az online jelenlét, amiről ez a kategória szól nem teljesen helyes. Az online jelenlét csak annyit jelent, hogy létrehozunk egy oldalt vagy indítunk egy csoportot, oldalt a Facebook-on. Ezt jelentené a megjelenés, de ennyi még nem elég a népszerűség növeléséhez.

Pont annyit érünk, mint ha egy újságba írtunk volna egy PR cikket, de az a szám nem került volna nyomdába. Így megtettük az első lépést, de nem várhatunk új érdeklődéőket. Mindenképpen fontos feladat meghatározni egy célt és megtalálni a lehető legoptimálisabb megvalósítást. Tervezés és elemzés nélkül nem lehet egy honlapot sikeressé tenni. Meg kell határozni az elválrásokat vele szemben.

 

Milyen célokat kell kitűzni?

Online megjelenés extrákkal. A látogatók számának előbecslése egy meghatározott időintervallumon. A növekedés mértéke. A hirdetők száma. Az indexelt oldalak száma, ez többnyire egyenlő a feltöltött bejegyzések, oldalak számával.

Mit értek extrák alatt?

Természetesen a keresőoptimalizálást (SEO) és a hozzá tartozó egyéb szolgáltatásokat. Az online megjelenés első feltétele egy weboldal, ami pontosan bemutatja a tevékenységi körünket, szolgáltatásainkat vagy termékeinket. Bemutatja a céget és az alkalmazottakat, valamit az eredményket, célokat.

 

Keresőoptimalizálás

Az internet korában mindenkinek szüksége van SEO trükkökre, praktikákra. Van lehetőség megtanulni és hasznosítani a tananyagokat, de mint sok más ez is egy külön szakma, speciális szaktudással. Sokan képesek megtanulni az alapokat, de ezzel komolyabb eredményeket nem vagy csak nagyon ritkán érhetnek el. Ezért kell profi vagy fél-profi szakemberekhez fordulni vagy azzá válni.

 

Miért érdemes szakembert felkérni erre a munkára?

Azért, mert ha csőtörés van akkor egy csőszerelőt hívunk és nem saját magunk kezdünk el találomra bontani és rombolni. Keresőoptimalizáláshoz ezért hívunk szakembert. A költségek ellenére sokat spórolhatunk vagy éppen sokat profitálhatunk a munkájából. Gyorsabb, jobb és költséghatékony munka. (természetesen kisebb projektek esetén érdemes felmérni ennek a lehetőségnek a szükségességét – sok esetben kis feladatok esetén, a minimás SEO tudás is elegendő lehet)


A keresők forgalmának oldalunkra irányítása

Azért fontosak a keresőportálok (Google, Bing stb), mert napi több milliárd keresés bonyolítanak le. Magyarország szinten is több száz milliót. Ezeket az embereket egy jól felépített keresőoptimalizálási taktikával át lehet irányítani a saját portálunkra. A látogatottságunkat az egekbe is repítheti egy-egy ilyen kapmány, de vissza is vetheti, ha szabály szegünk.

 

Keresőoptimalizálás szabályai

Minden keresőnek meg van a saját szabályzata, ezeket kell ismerni. Itt is, mint a többi szabály esetén igaz, hogy a szabályok ismeretének hiánya nem mentesít azok betartása alól. Tehát hiába gondoljuk azt, hogy ez jó megoldás – nem ismerjük a szabályokat -, ha ezt tiltja egy oldal. Ilyen esetekben keményen büntetik az oldalakat, aminek akár végzetes kimenetele is lehet. Kizárás, több hónapos bannolás, pozíció veszétés.

 

Keresőoptimalizálás szabályainak betartása

A szabályok betartása nem csak a büntetések elkerülése végett fontos. A szabályos keretek között folytatott keresőoptimalizálás gyorsabb és tartós eredményt hoznak, ezzel teremtve biztos alapot a cégünk számára.

Írta: Sipőcz Norbert

Forrás: Miért fontos a keresőoptimalizálás?

Kövess minket közösségi oldalakon is!

         

Iratkozz fel hírlevelünkre!

->FELIRATKOZÁS<-

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.