Főoldal » Online marketing tippek kisvállalkozások számára

Online marketing tippek kisvállalkozások számára

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Számos ügynökség kínál különböző szolgáltatásokat vállalatok számára az online marketing területén, úgy mint például keresőoptimalizálás és az egyes közösségi oldalakon történő megjelenés. Azonban ahogy általában lenni szokott, az erre szánt pénz szűkös, nem minden vállalkozás tudja megfizetni, az olykor szemtelenül magas ügynökségi árakat.

De mit lehet ilyenkor tenni?

Szerencsére nem dől össze a világ, szakértő alkalmazása nélkül is számos ingyenes, könnyen megtanulható online lehetőséget vethetünk be cégünk hírnevének, termékeinek népszerűsítésére. Elkerülhetetlen egy professzionális weboldal létrehozása és a közösségi oldalakon történő erős fellépés (LinkedIn, Facebook, Twitter).

Az alábbiakban néhány tippet írnék le, amelyek segítségével hatékonyan növelhetjük vállalkozásunk online megjelenését:

1. Ha vállakozása már rendelkezik weblappal (bár meglepően magas azon cégek száma, amelyeknek nincs honlapja) vagy szeretne egyet, mindig használjon CMS rendszert (Content Management System, Tartalomkezelő rendszer), úgy mint WordPress vagy Joomla. Ezek ingyenes keretrendszerek, használatuk még egy nem internetes beállítottságú személynek sem okozhat túl nagy problémát.

2. Mivel CMS rendszereket használva könnyedén lehet frissíteni weboldalunk tartalmát tegyük is meg! Írjunk bejegyzéseket, híreket legalább egyszer egy héten, struktúráljuk oldalunkat menük és almenük segítségével. Nagyon fontos a heti-kétheti rendszerességgel történő update, ugyanis ilyenkor a keresőkben is előkelőbb helyen szerepel majd oldalunk, amely elengedhetetlen a vállakozás sikere szempontjából.

3. Nyissunk Google levelezési fiókot (gmail) vállalkozásunk számára és helyezzük el üzletünk címét és telefonszámát (ingyenesen) Google Maps-ben és Places-ben.

4. Hozzunk létre saját YouTube csatornát és töltsünk fel a vállalattal kapcsolatos videókat, amelyek leírásában szerepeltessük oldalunk linkjét.

5. Nyissunk PayPal számlát, hogy lehetővé váljon az oldalról történő direkt eladás. Amint PayPal fiókunk létrejött és hozzárendeltük bankszámlánkhoz már könnyen elhelyezhető a PayPalos fizetést megengedő gomb, így a látogatók közvetlenül az oldalról rendelhetik meg a kívánt terméket vagy szolgáltatást.

6. Minden ügyfél e-mail címét gyűjtsük és invitáljunk minél több látogatót, hogy csatlakozzanak oldalunkhoz.

7. Ha megfelelő számú tag csatlakozott az oldalhoz és ezáltal megfelelő számú e-mail címlistával rendelkezünk elkezdhetjük hírlevélkampányunkat is. Heti rendszerességgel küldhetünk ki akciós termékeket, szolgáltatásokat, híreket a céggel kapcsolatos változásokról vagy érdekes történésekről. ( Néhány tipp ehhez itt)

A kisvállalatok számára az online marketing sokkal hatékonyabban működik, mint a hagyományos reklámeszközök. Míg a nyomtatott hirdetések, televíziós és rádiós reklámok esetében a hozam (ROI) 1-3%, online marketing eszközökkel akár 5-7% hozam is elérhető, tehát mindenképp érdemes ezen eszközöket észben tartani és alkalmazni őket üzletünk stratégiájában.

Írta: Stift András

Forrás: Online marketing tippek kisvállalkozások számára

Kövess minket közösségi oldalakon is!

         

Iratkozz fel hírlevelünkre!

->FELIRATKOZÁS<-

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.