Főoldal » Rendom /Clean

Rendom /Clean

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egy több lépésből álló folyamat során eljött az a pillanat, amikor egy SBS2003-ra épülő tartományt át kell nevezni úgy, hogy az SBS-en található Exchange levelezés működőképes maradjon.

A forgatókönyv alapján az SBS-en beállítottuk az RPC over HTTP-t, hogy a kliensek HTTPS protokollon keresztül levelezzenek. A cél érdekében felvettünk egy új tartományvezérlőt, teljesen rendbetettük a tartományt/szinkronizációt, majd átadtuk az új DC-nek a FSMO szerepköröket. Ezután jött a “köldökzsinór” elvágása: fizikai kapcsolat megszakítása után mindkét kiszolgálón megszüntettük az összes, másikra mutató hivatkozást, illetve az SBS tűzfalán is csak a bejövő leveleknek nyitottuk meg az SMTP 25-ös portját, a kliensek irányába pedig a HTTPS 443-as, illetve bizonyos speciális felhasználók miatt a POP3 110-es portot hagytuk nyitva.

Az előkészítések után jött a tényleges domain-átnevezés, amely rengeteg cikkben le van írva részletesen, képekkel dokumentálva, így csak röviden felsorolom a szerintem helyes sorrendet.

(Folytatás: Asteriksz blogja)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.