Főoldal » Toshiba Tecra A8

Toshiba Tecra A8

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egy érdekes hibába futottam bele. Adva van a Toshiba címben is említett üdvöskéje – nem mai darab, de nem is olyan rossz. A gond vele ott van, hogy ha Windows 7 kerül rá, akkor előfordulhat, hogy hiába telepítjük a Toshiba oldaláról hozzá megfelelő Realtek hangkártyát, nem hajlandó megszólalni. Látszólag minden ok, megjelenik a hangerő-szabályzó csúszka, lehet állítani, tiltani/engedélyezni – de hangot, azt nem ad ki. Sőt, a fülhallgató kimeneti csatlakozóján sincs jel.


Azért is trükkös a dolog, mert első blikkre a szerviz tesztelése is azt hozta ki, hogy a hangkártya fizikailag tönkrement. Ennek ellentmond ugyan, hogy a mikrofon-bemenet teljesen jól működik, látszik, hogy érzékeli a hangot – de a kutya nem itt van elásva.


A megoldás: XP-t kell feltenni rá, s abból szabályozni – pontosabban engedélyezni a hangkártyát. Ugyanis, ha XP alatt letiltjuk, akkor egy másik XP (ugyanazon a gépen, de ott mondjuk középszintre van állítva a hangerő) szintén néma lesz, amíg ismételten nem tiltjuk, majd engedélyezzük a hangot. Sajnos ez a megoldás W7 alatt nem járható – tehát ott hiába tiltjuk, majd engedélyezzük, a hangszóró néma marad… Ez utóbbi esetben XP alatt engedélyezzük (s ez a lényeg), majd utána elindítva a W7-et máris vidámabbak vagyunk J


(Forrás: Asteriksz blogja)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.