Főoldal » Tumblr a microblogok császára

Tumblr a microblogok császára

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2007es indulásakor hatalmas tömegeket csábított át ez az új szolgáltatás. A microblogok családjába tartozik, ott vezető szerepet töltbe. Mivel érdemelte ki ezt a pozíciót?

A bevezetőben feltett kérdésre egyszerű a válasz: firss, üde, egyéni, szerethető és egyszerű, mint a faék. Bárki tudja használni, legyen az öreg, fiatal, nő vagy férfi. Nem kell mást csinálni, mint megjeleníteni a gondolatainkat, érzéseinket, munkáinkat. Az érzéseink legtöbbször nem szövegesen jelennek meg hanem vizuálisan is.

Ez a platform minden igényt kielégít: videót, képet, szöveget, idézetet, hangot és linket is meg lehet osztani a közösséggel.

Miért is WEB 2.0?

Azért, mert itt aktív közösség működik, átvehetjük, kedvelhetjük más blogger postjait, továbbá több kommunikációs csatorna is üzemel.

Céges tumblr fiók indítása

A közösség erejét nem csak, mint magánszemély, hanem mint cég is igénybe lehet venni. Hasznos funkciók tömkelege biztosítja, hogy az ügyfelek elégedettek lehetnek. Egyszerű bemutatkozó oldalon túlmutat pont a közösség ereje miatt. Így célzottan támadhatjuk a célcsoportunkat és napról-napra terjedhetünk szájhagyomány útján. A WEB 2.0 lényege, hogy beszéljenek és az hogy rólunk beszéljenek!!!

Egyedi megjelenés vagy beolvadás a tömegbe

Rengeteg beépített téma közül lehet választani, ingyenesen. Igaz az egyedi design sokkal hatásosabb, de ezekért általában a mélyen pénztárcánkba kell nyúlni.

Merjünk nagyok lenni, készítsünk saját témát!

Akár saját magunk is nekiállhatunk tervezni. Itt is, mint a legtöbb blogszolgáltatónál rendelkezésre áll egy szerkesztő felület, ahol html és css segítségével designolhatjuk az oldalunkat. Nem olyan kifinomult a rendszere, mint egy WordPress motornak vagy a blogspotnak, de így is élvezhető. Az extra dobozok és funkciókhoz már szükségünk van programozási tapasztalatokra, de könnyedén megtanulható alapokkal a fogékonyabbak már akár pár nap alatt is profivá érhetnek.

Miért válasszuk még a tumblr szolgáltatásait?

  • egyszerű
  • egyedi domain név használata
  • web 2.0
  • ingyenes szolgáltatás
  • könnyedén kezelhető
  • felhasználóbarát
  • választható témák
  • könnyedén programozható
  • sokféle megosztási mód

Minta oldalunk: Purple Online Media Kft a tumbl-n

Bővebb információért írd le kérdésed egy hozzászólásba.

Írta: Sipőcz Norbert

Forrás: Tumblr a microblogok császára

Kövess minket közösségi oldalakon is!

         

Iratkozz fel hírlevelünkre!

->FELIRATKOZÁS<-

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.