Főoldal » VMM 2008 R2 SP1 vs. Error 3140

VMM 2008 R2 SP1 vs. Error 3140

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Adott probléma kapcsán (erről majd a későbbiekben fogok írni, ha megvan a megoldás) le akartam tesztelni az SCVMM terméknek a P2V konverzióját – de nem a már jól bevált, kipróbált online konverziót, hanem az offline változatot.


Erre egy nemrég frissen telepített Windows 7 fizikai gépet szemeltem ki. A P2V varázsló lépésein végigmenve, örömmel vettem észre, hogy már a varázsló figyelmeztet arra, ha a konvertálandó gép hálókártya-meghajtója nincs az általa ismert listában, s a megoldást (másoljuk a „%ProgramFiles%\Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 R2\Driver Import” könyvtárba) is helyben közli.


A varázsló sikeres lefutása után viszont a feladat futtatása dobta be a törölközőt. Konkrétan elindult, majd az 1.3.1 lépésnél, 40%-nál kiírta, hogy Error 3140. Ennyi. A hivatalos fórumon a VMM CA (Configuration Analyzer) futtatása van javasolva, de tovább keresgélve, egy cseh kolléga oldalán olvasható a helyes megoldás.


A probléma gyökere ott rejtőzik, hogy a VMM által offline konverzióra használt rendszerindító nem fér bele a W7 telepítése során létrehozott 100 MB rendszerpartícióra. (Angolul a System és a Boot, magyarul Rendszer és Rendszerindító feladatkörrel jelölt partíciók esetén előbbi tartalmazza a rendszer indításához szükséges boot mappa, bootmgr elemeket, míg az utóbbi magát a Windowst.)


A megoldás a következő lépésekből áll:  1. Emelt szintű jogokkal futtassuk le az alábbi parancsot: bcdboot c:\windows /s c:

Ekkor megtörténik a rendszerindító állományok C: meghajtóra másolása, létrejön a rejtett boot mappa és bootmgr állomány.  1. Jelöljük meg a C: partíciót aktívként

  2. Indítsuk újra a gépet, majd ezután ellenőrizzük le, hogy a C: meghajtó lett a Rendszer feladatkörrel ellátott partíció

Ha ezután ismét futtatjuk a P2V konverziót, akkor már nem fogunk az említett hibába ütközni – esetemben más gond jelentkezett, de az már más történet J


(Forrás: Asteriksz blogja)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.