Főoldal » Windows Server 2008 – Hyper-V platform jellemzői

Windows Server 2008 – Hyper-V platform jellemzői

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A következőkben még egy kicsit beszélgetünk a Hyper V platform jellemzőiről , aztán később telepítünk , teszteleünk, jó lesz!

 

Tehát : 

 

A Hyper-V, a Windows Server 2008 rendszer hypervisor-alapú, következő generációs kiszolgálóvirtualizálási technológiája, a virtualizációval kapcsolatos számos probléma megoldásában segít. Lehetőséget nyújt olyan virtuális gépek létrehozására, amelyek teljesen kihasználják a rendelkezésre álló hardvert, több operációs rendszer futtatására alkalmasak, és ugyanazon iparági szabványt jelentő eszközök használatával képesek a virtuális és a fizikai erőforrások kezelésére.

A Hyper-V platform legfontosabb jellemzői:

· Új, továbbfejlesztett architektúra: a Hyper-V széles körűen támogatja az új, 64 bites mikrokerneles hypervisor-architektúra révén a különböző eszközöket, és nagyobb teljesítmény mellett fokozott biztonságot is nyújt.

· Operációs rendszerek kiterjedt támogatása: több különböző típusú operációs rendszer futtatható egyidejűleg, ezek lehetnek 32 bites és 64 bites rendszerek is, különböző kiszolgálói platformról (Windows, Linux, egyéb)

· SMP-támogatás: lehetőséget ad akár 4 processzort tartalmazó szimmetrikus multiprocesszoros (SMP) rendszerek támogatására, a virtuális gépi környezetben a többszálas alkalmazások előnyeinek teljes kihasználásához

· Memóriahasználat: a virtuális gépek számára nagyméretű memória allokálható, így a feladatok döntő többsége virtualizálható.

· Hatékonyabb hozzáférés az adattárolókhoz: kiterjedten támogatja a közvetlen („pass-through”) lemezhozzáférést, valamint a tárolóhálózatok (SAN) és a belső lemezegységek elérését , így a Hyper-V technológia nagyobb rugalmasságot nyújt a tárolási környezetek optimális konfigurálásához és kihasználásához.

· Hálózati terheléselosztás: a Hyper-V platform új virtuális átkapcsolási lehetőségeket biztosít, így a virtuális gépek egyszerűen konfigurálhatók a Windows hálózati terheléselosztási (NLB) szolgáltatásának futtatására, és a terhelés különböző kiszolgálón található virtuális gépek között is elosztható.

· Új hardvermegosztási architektúra: hatékonyabb elérését és kihasználását biztosítja az új virtuális szolgáltatói és virtuális ügyfél-architektúra (VSP/VSC) révén a központi erőforrások, lemezegységek, hálózat, megjelenítési eszközök stb részére.

· Gyors áttelepítés: a Hyper-V technológia biztosítja egy működő virtuális gép gyors, minimális leállási idő alatti áttelepítését egyik fizikai rendszerről a másikra.

· Pillanatkép a virtuális gépről: a működő virtuális gépről pillanatfelvételek készíthetők, így egyszerűen visszaállítható a gép korábbi állapota, és a biztonsági mentés és helyreállítás is hatékonyabban megoldható a Hyper-V technológia használatával.

· Méretezhetőség: támogatja a gazdagép szintjén a több processzor és processzormag megoldást, valamint a virtuális gépeken belüli fejlettebb memória-hozzáférés révén a virtualizációs környezet már vertikálisan is méretezhető, így egy adott gazdagépen nagyszámú virtuális gép használható. A méretezhetőség érdekében lehetőség van a virtuális gépek más gazdagépre történő gyors áttelepítésére.

· Bővíthetőség: a Hyper-V technológia szabványos WMI-illesztőfelületei és API-felületei segítségével a független szoftvergyártók és fejlesztők is gyorsan készíthetnek egyéni megoldásokat, segédprogramokat és egyéb fejlesztéseket a virtualizációs platformra.

 

Röviden ennyi!

 

Köszönöm a figyelmet ! 

Még találkozunk!

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?