Főoldal » A helyi választások a modern és megújuló baloldal hiányát mutatják 2013 márciusában

A helyi választások a modern és megújuló baloldal hiányát mutatják 2013 márciusában

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A választók feltehetően értékelnének egy modern baloldalt, de hol van kérdezhetik egymástól a magyar választók Szentendrén, Dunakeszin…Magyarországon ?


Helyi választások eredményét érdemes a semleges harmadik fél értékszemléletén keresztül megvizsgálni.


A választói tudatosság mellett a mai magyar politikában “választási láz” nélkül a mérsékelt politikai vonulat áll ki.


A mérsékelt demokrata politikai gondolkodás összefoglalásaként Országbíró Zoltán álláspontjában a jelenlegi helyzetről a következő képet adta:


“A magyar választók a tehetséges új politikusi generáció számára utat nyitó modern baloldalt jelenleg nem találják.


A Magyar Szolidarítás a modern baloldaliság szellőjét hozta be a “bohóc forradalommal”, de a Kónya Péter nemrégiben tett nyilvános álláspontja távolodni láttatja a modern baloldal magyar megjelenését.


Sajnálatos, mivel a 4K fiatal és lelkes csapata kevés lesz egy új korszak nyitányához, s  mára a 4K a balliberális zölderőnek gondolt LMP-hez sodródott.


Kis pártok és értelmes koalíciók, új aktív vagy fiatal,vagy hiteles személyiségű politikusok (pl. Harangozó Tamás, Botka László, Litresits András  stb.) nélkül Magyarország történelme rögös útján megy tovább megújulási képesség nélkül.


Régi baloldalon eddig megkövesedett és bizonyítottan politikailag leértékelődött politikusokkal a baloldalnak nincs valós politikai esélye a választók szemszögéből nézve, mivel nem látják a politikai kurzusváltás okát” – állítja a mérsékelt demokrata politikus.


A mérsékelt politikai gondolkodás tiszteli a magyar embereket, tiszteli és tudatosságra ösztönzi a magyar választókat.


A jelentős károkkal, Európától elforduló, téves döntéseivel jelentős áldozatokat szedő hazai politika miatt, a választók csak egy erősen megfogalmazott, hiteles új politikai alternatíva esetén éreznek döntési kényszert.


Ezt ma a helyi választások tapasztalatai szerint nem találják. (Magyar Közéleti Szemle)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.