Főoldal » Egy új családjogvédő és válási intézet indult el Budapesten – jogvitakultúra új állomása Magyarországon

Egy új családjogvédő és válási intézet indult el Budapesten – jogvitakultúra új állomása Magyarországon

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A büntetőeljárás jogszabályi változásai mellett egy független új gyermekjogvédő, családjogvedő és válási jogsérelmeket csökkentő intézet kezdte meg működését a CERI CDI Családjogvédő és Válási Intézet ügyfélfogadásain keresztül.


Aki Magyarországon foglalkozott a válás és kapcsolódó szolgáltatások problémakörével az tudja, még mindig túlsúlyban vannak a válást, mint perben aratott sikert értelmezők tábora.


2002 óta a válási mediáció, a TFKKE permegelőző mediáció lassan, egyenletesen jut el információként a családokhoz, a korosztályok között eltérően elérve a családi válságba kerülteket.


 Egyes iskolák és egyes jogvédő csoportok szinte “szakmai szektákra” emlékeztető módon saját elméleti alapjaikra építenek fel minden gyakorlatot, míg jogvédő csoportoknál csak az egyik félre az anyák jogvédelmére, vagy az apák jogvédelmére fókuszálva folyik a visszhangos jogvédő munka.


A Magyarországi Állampolgári Jogvédő Központ és a CERI Civilkutató Intézet új szellemiséget a családok egészének védelmét emelte be a válás válságainak megoldásai céljaként.


Jogvédelem a jogsértettnek legyen az férfi, vagy nő – elsőbbség a gyermeknek és jogainak, elsőbbség a család válság utáni helyreállításának és a válási mediációnak a bírósági tárgyalótermek zajos perei helyett – így összegezte Dr. Tamás Gyöngyvér a KIM volt munkatársa, európai jogász a válási intézet küldetését.


A váláshoz vezető út alatt észrevétlenül halmozódnak fel pszichés és anyagi különbségek, jönnek létre sérülések, alakulnak ki előnyök és hátrányok. Amelyek a szülőföld távolságával igen tetemesre nőhetnek.A CERI Közép-Európai Civilkutató Intézet keretein belül Országbíró Zoltán közép-európai társadalompolitikus által alapított és életrehívott CDI Családjogvédő és Válási Intézet a magyarság családjainak védelmét, szükség esetén válásuk kárainak minimalizálását tűzi ki feladatául.


Ügyfeleit az új intézet bármely magyarlakta területről fogadja.


A válás sosem könnyű, ha székely férfi anyaországi nőt vesz feleségül, vagy fordítva székely lány megy hozzá anyaországi férfihoz.


http://www.erdely.polgarinfo.hu


Más a tanács a magyar-magyar párkapcsolati válságnál a válási tanácsadó részéről egy még korrigálható párkapcsolati konfliktus, s más egy erős döntést követő válás menete vonatkozásában.


http://birosagokhatosagok.wordpress.com


Új és szakmai partnerség színes szakmai körével támogatott intézet a CERI Családjogvédő és Válási Intézet nyitotta meg kapuit, fogadja a vidék és főváros, Felvidék, Erdély, Vajdaság, Kárpátalja élettársi válás előtt álló, házasság felbontása előtt járó érintettjeit.Válási tanácsadás és az intézet szakmai partnereinek közreműködése – a válási mediátor szakértőtől, igazságügyi szakértőig, ügyvédektől a pszichopedagógusig  a megoldások mellett egyidejűleg pénzt takarít meg és időt spórol a kérdező számára.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.